💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

Pamätáte sa, keď ste sa naposledy v niekom strašne splietli? Tak presne toto sa vám stane pri našom čiernom korení. Pokiaľ totiž čakáte, že bude najskôr podobné koreniu, ktoré si kupujete v supermarkete, doporučujeme vám si vysypať naše a akékoľvek iné vrecko celého čierneho korenia na biely tanier a na prvú dobrú si vizuálne porovnať guľôčky. 

Obrovská, tvrdá, plná, hustá, šťavnatá, temne čierna guľôčka na jednom tanieri.

Malá, scvrklá, zašednutá, ľahučká, prázdna a možno aj rozbitá guľôčka na tanieri druhom.

Už viete, ktoré korenie je to s veľkým K?

Čierne korenie je najznámejšia podoba plodov rastliny Piper nigrum. Naši farmári ho zbierajú ručne na začiatku sezóny ako nezrelé zelené guľôčky.

Proces zberu tohto korenia je zo všetkých troch základných Kampotských korení najjednoduchší – zbiera sa totiž po celých stonkách, nie po jednotlivých guľôčkach, ako je tomu pri korení červenom. Vďaka prirodzenej fermentácii a sušeniu na slnku sa bobuľky zafarbia do čierna a dostanú svoju plnú chuť. Tmavočierne guľôčky sú nasiaknuté intenzívnou vôňou eukalyptu, tymianu, mäty a pre Kambodžu tak typického gáfru s tónami sladkých hrušiek. Po rozomletí naviac guľôčky dostanú čerstvý nádych citrusov, preto ich milujú Taliani na svoju pastu.

Čo mám s čiernym korením vykúzliť v kuchyni? Nebude to nuda?

Rozhodne nebude. Naopak komplexná plná chuť korenia z neho robí bestseller, ktorý môžete bez rozmyslu použiť takmer na čokoľvek, bez toho, že by ste nad párovaním s jedlom museli zdĺhavo premýšľať. 

Smažte, grilujte, duste, ideálne s mäsom! Čierne Kampotské korenie má tieto tepelné úpravy rado a ešte viac vynikne. Hodí sa na steaky, červené mäso, klasické omáčky, polievky, ale predovšetkým na akékoľvek cestoviny. Bez nášho korenia už nedá ranu väčšina talianskych reštaurácií! V českej kuchyni je najobľúbenejšie zo všetkých korení – vyzdvihne chuť klasickej sviečkovej, ale aj silného guláša.

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments