💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

GRIL. STEAKY. KORENIE.

Ako pripraviť dokonalý hovädzí steak? Matteo De Carli a Ondřej Hutník vám s tým pomôžu. Pripravili pre vás niekoľko užitočných tipov a trikov, ktoré vám pomôžu zažiariť na tohtoročnej grilovačke.

Meater
Big Green Egg

Šéfkuchári pre túto tému

Matteo De Carli

Matteo je michelinským šéfkuchárom talianskej reštaurácie Casa De Carli v Prahe, ktorá je od roku 2013 odporúčaným miestom v sprievodcovi Michelin Main Cities of Europe. Prečítajte si viac

Ondřej Hutník

Působil v Maze by Gordon Ramsay, ve Phenixu, v Zátiší, Čestru a v hotelu Mandarin Oriental Prague. Na kontě má stáže v michelinských restauracích a od roku ... Číst více

Rib eye steak, zemiaková kaša, pancetta a vajcia

Vyskúšajte recept

Ako vybrať ingrediencie?

Mäso - Pri výbere steaku na gril musíte urobiť niekoľko rozhodnutí:

  • Sviečkovica - najjemnejšia časť hovädzieho mäsa, ale aj menej aromatická a často bez chuti, pretože neobsahuje mramorovanie.
  • Rib eye - vysoký roštěnec – odporúčame – mäso je chutné a jemné, má jemnú štruktúru a môžete ho rýchlo pripraviť na grile Big Green Egg. Kvalitný strih spoznáte podľa pekného mramorovania.
  • Entrecote - nízký roštěnec - mäso je typické tým, že má na vonkajšej strane steaku kožu.
  • Bavette – plochý a podlhovastý kus mäsa z boku hovädzieho dobytka, zvyčajne svalovina. Má hrubú štruktúru a vďaka rozsiahlemu mramorovaniu je neuveriteľne chutné. Grilujte ho len chvíľu.
  • Tomahawk nebo T-bone - oba steaky jsou s kostí a skvělé na sdílení
    s přáteli a rodinou – rozhodně okouzlíte!
  • Rump steak - veľmi jemný steak zo zadnej časti hovädzieho dobytka. Je to horná časť hrubého boku alebo horná strana. Mäso má jemnú štruktúru, a preto nie je známe svojou výraznou chuťou. Grilujte ho pri vysokej teplote.

Ochucovanie - Matteo odporúča mäso 20 minút pred grilovaním osoliť a zároveň ho masírovať. Takto soľ prenikne do mäsa, ale neodstráni šťavu.

Kampotské korenie dajte na záver - najlepšie sa rozvinie.

Okrem toho potrebujete len extra panenský olivový olej a niekoľko čerstvých byliniek (rozmarín, tymián a cesnak).

Odporúčané produkty

Prejsť na všetky produkty

Vybavenie pre prípravu

Bezdrôtový teplomer Meater

Najinteligentnejší nástroj tejto sezóny a nezastupiteľná vec, bez ktorej už nikto z nás negriluje. Nájdete ho v našom obchode ako inteligentnú pomôcku, ktorá vám povie, kedy je mäso dokonale prepečené na váš obľúbený stupeň prepečenia. Ako? Jednoducho vložíte bezdrôtový prístroj do steaku, spárujete ho s aplikáciou v telefóne a potom už len počkáte, kým vám telefón oznámi, že je mäso hotové. Geniálne a jednoduché!

Kúpiť MEATER

A čo gril?

Ak máte plynový gril, určite to zvládnete, ALE! Vrelo odporúčame gril na drevené uhlie alebo kamado, ktorý výrazne ovplyvní chuť - pre nás je číslom jeden Big Green Egg - slávne zelené vajce, ktoré vám umožní dosiahnuť skvelú údenú chuť. Ak sa radi hráte s otvoreným ohňom, páči sa nám zariadenie Petromax, ktoré funguje na princípe jednoduchých kovových platní, na ktorých môžete pripraviť steak priamo na horúcom uhlí a vykúzliť fantastický dirty steak.

Kúpiť Big Green Egg

Párovanie s korením

Ktorý steak sa hodí k akému koreniu?

Hovädzie mäso má tú výhodu, že koketuje so všetkými našimi koreninami - nikdy nič nepokazíte. Hovädzie mäso sa v základe výborne hodí k bielemu alebo čiernemu kampotskému koreniu. Ak si vyberiete verziu s kosťou (ako tomahawk), určite vyskúšajte kombináciu s tmavočerveným Kampotským korením.

Kedy a ako používať Kampotské korenie?

Začnime odzadu. Najpôsobivejšou možnosťou je rozdrviť naše lyofilizované korenie alebo čerstvo mleté biele kampotské korenie na čerstvo ugrilovanom steaku. Korenie však môžete pridať aj počas grilovania - napríklad ľahko grilované guľôčky bieleho korenia sú fantastické. Ak počas solenia radi používate korenie, odporúčame 20 minút vopred zmiešať hrubo mleté korenie so soľou a vtlačiť ho do štruktúry mäsa.

Tipy a triky

Metóda reverse searing

Buďte majstrami veľkých steakov! Podstatou tejto metódy je najprv pomalá príprava hrubého steaku pri nižšej teplote a potom jeho grilovanie pri vyššej teplote. Ako na to? Umiestnite mäso na kamado s nízkou teplotou medzi 90 a 120 stupňami, pomaly ho upečte a vyberte ho, keď prístroj Meater ukáže o 5-6 stupňov menej, ako je požadovaná teplota pečenia. Zvýšte teplotu kamado na 250 stupňov a steak dopečte, aby získal peknú farbu a nezameniteľnú chuť. Valobal nechajte 10 minút odpočívať.

Ako spoznať dobré mäso u mäsiara?

Kvalitný kus musí mať peknú jasnú farbu, ak obsahuje tuk, mal by vyzerať sviežo a pevne. Mäso sa krája v pravom uhle k svalovým pásom a váš mäsiar by vám mal vedieť odpovedať na nasledujúce otázky, ktoré majú veľký vplyv na kvalitu mäsa:

  • O aké plemeno hovädzieho dobytka ide a aké sú jeho vlastnosti?
  • Je zviera kŕmené trávou alebo obilím?
  • V akom prostredí zviera žilo?

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments