🔥  Letná akcia 1+1 na čierne Kampotské korenie - platí len do konca augusta!|⏱  Produkty bez gravírovania sa odosielajú do nasledujúceho dňa

GRIL. STEAKY. KORENIE.

Ako pripraviť dokonalý hovädzí steak? Matteo De Carli a Ondřej Hutník vám s tým pomôžu. Pripravili pre vás niekoľko užitočných tipov a trikov, ktoré vám pomôžu zažiariť na tohtoročnej grilovačke.

Meater
Big Green Egg

Šéfkuchári pre túto tému

Matteo De Carli

Matteo je michelinským šéfkuchárom talianskej reštaurácie Casa De Carli v Prahe, ktorá je od roku 2013 odporúčaným miestom v sprievodcovi Michelin Main Cities of Europe. Prečítajte si viac

Ondřej Hutník

Působil v Maze by Gordon Ramsay, ve Phenixu, v Zátiší, Čestru a v hotelu Mandarin Oriental Prague. Na kontě má stáže v michelinských restauracích a od roku ... Číst více

Rib eye steak, zemiaková kaša, pancetta a vajcia

Vyskúšajte recept

Ako vybrať ingrediencie?

Mäso - Pri výbere steaku na gril musíte urobiť niekoľko rozhodnutí:

  • Sviečkovica - najjemnejšia časť hovädzieho mäsa, ale aj menej aromatická a často bez chuti, pretože neobsahuje mramorovanie.
  • Rib eye - vysoký roštěnec – odporúčame – mäso je chutné a jemné, má jemnú štruktúru a môžete ho rýchlo pripraviť na grile Big Green Egg. Kvalitný strih spoznáte podľa pekného mramorovania.
  • Entrecote - nízký roštěnec - mäso je typické tým, že má na vonkajšej strane steaku kožu.
  • Bavette – plochý a podlhovastý kus mäsa z boku hovädzieho dobytka, zvyčajne svalovina. Má hrubú štruktúru a vďaka rozsiahlemu mramorovaniu je neuveriteľne chutné. Grilujte ho len chvíľu.
  • Tomahawk nebo T-bone - oba steaky jsou s kostí a skvělé na sdílení
    s přáteli a rodinou – rozhodně okouzlíte!
  • Rump steak - veľmi jemný steak zo zadnej časti hovädzieho dobytka. Je to horná časť hrubého boku alebo horná strana. Mäso má jemnú štruktúru, a preto nie je známe svojou výraznou chuťou. Grilujte ho pri vysokej teplote.

Ochucovanie - Matteo odporúča mäso 20 minút pred grilovaním osoliť a zároveň ho masírovať. Takto soľ prenikne do mäsa, ale neodstráni šťavu.

Kampotské korenie dajte na záver - najlepšie sa rozvinie.

Okrem toho potrebujete len extra panenský olivový olej a niekoľko čerstvých byliniek (rozmarín, tymián a cesnak).

Odporúčané produkty

Prejsť na všetky produkty

Vybavenie pre prípravu

Bezdrôtový teplomer Meater

Najinteligentnejší nástroj tejto sezóny a nezastupiteľná vec, bez ktorej už nikto z nás negriluje. Nájdete ho v našom obchode ako inteligentnú pomôcku, ktorá vám povie, kedy je mäso dokonale prepečené na váš obľúbený stupeň prepečenia. Ako? Jednoducho vložíte bezdrôtový prístroj do steaku, spárujete ho s aplikáciou v telefóne a potom už len počkáte, kým vám telefón oznámi, že je mäso hotové. Geniálne a jednoduché!

Kúpiť MEATER

A čo gril?

Ak máte plynový gril, určite to zvládnete, ALE! Vrelo odporúčame gril na drevené uhlie alebo kamado, ktorý výrazne ovplyvní chuť - pre nás je číslom jeden Big Green Egg - slávne zelené vajce, ktoré vám umožní dosiahnuť skvelú údenú chuť. Ak sa radi hráte s otvoreným ohňom, páči sa nám zariadenie Petromax, ktoré funguje na princípe jednoduchých kovových platní, na ktorých môžete pripraviť steak priamo na horúcom uhlí a vykúzliť fantastický dirty steak.

Kúpiť Big Green Egg

Párovanie s korením

Ktorý steak sa hodí k akému koreniu?

Hovädzie mäso má tú výhodu, že koketuje so všetkými našimi koreninami - nikdy nič nepokazíte. Hovädzie mäso sa v základe výborne hodí k bielemu alebo čiernemu kampotskému koreniu. Ak si vyberiete verziu s kosťou (ako tomahawk), určite vyskúšajte kombináciu s tmavočerveným Kampotským korením.

Kedy a ako používať Kampotské korenie?

Začnime odzadu. Najpôsobivejšou možnosťou je rozdrviť naše lyofilizované korenie alebo čerstvo mleté biele kampotské korenie na čerstvo ugrilovanom steaku. Korenie však môžete pridať aj počas grilovania - napríklad ľahko grilované guľôčky bieleho korenia sú fantastické. Ak počas solenia radi používate korenie, odporúčame 20 minút vopred zmiešať hrubo mleté korenie so soľou a vtlačiť ho do štruktúry mäsa.

Tipy a triky

Metóda reverse searing

Buďte majstrami veľkých steakov! Podstatou tejto metódy je najprv pomalá príprava hrubého steaku pri nižšej teplote a potom jeho grilovanie pri vyššej teplote. Ako na to? Umiestnite mäso na kamado s nízkou teplotou medzi 90 a 120 stupňami, pomaly ho upečte a vyberte ho, keď prístroj Meater ukáže o 5-6 stupňov menej, ako je požadovaná teplota pečenia. Zvýšte teplotu kamado na 250 stupňov a steak dopečte, aby získal peknú farbu a nezameniteľnú chuť. Valobal nechajte 10 minút odpočívať.

Ako spoznať dobré mäso u mäsiara?

Kvalitný kus musí mať peknú jasnú farbu, ak obsahuje tuk, mal by vyzerať sviežo a pevne. Mäso sa krája v pravom uhle k svalovým pásom a váš mäsiar by vám mal vedieť odpovedať na nasledujúce otázky, ktoré majú veľký vplyv na kvalitu mäsa:

  • O aké plemeno hovädzieho dobytka ide a aké sú jeho vlastnosti?
  • Je zviera kŕmené trávou alebo obilím?
  • V akom prostredí zviera žilo?

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments