🔥  Akcia 1+1 na čierne Kampotské korenie - platí len do konca augusta!|⏱  Produkty bez gravírovania sa odosielajú do nasledujúceho dňa

GRIL. DIPY. KORENIE.

Matteo De Carli a Petr Pejřimovský pripravili na 8. týždeň našej grilovacej sezóny množstvo skvelých tipov, ako pripraviť senzačné omáčky, pesta a dipy na grilovanie.

casa de carli
pesto

Šéfkuchári pre túto tému

Matteo De Carli

Matteo je michelinským šéfkuchárom talianskej reštaurácie Casa De Carli v Prahe, ktorá je od roku 2013 odporúčaným miestom v sprievodcovi Michelin Main Cities of Europe. Prečítajte si viac

Petr Pejřimovský

Majiteľ a šéfkuchár reštaurácií Street Sushi a Street Buffet, lektor kurzov sushi, milovník ázijskej kuchyne a cestovania.

BABA GANOUSH
s lyofilizovaným Kampotským korením

Vyskúšajte recept

Ako vybrať ingrediencie?

Existuje nekonečné množstvo spôsobov prípravy dipov, pesta a omáčok. Môžete začať s niektorým z našich základných receptov a postupne ich začať kombinovať s ďalšími ingredienciami, ktoré máte radi. Časom si budete môcť vytvoriť vlastnú obľúbenú domácu omáčku.

Vždy si vyberajte čerstvé sezónne suroviny - napríklad z čerstvých byliniek môžete pripraviť lahodné pesto, ktoré môžete natrieť na mäso alebo ryby. Začnite s petržlenovou vňaťou, ančovičkami, koriandrom, mätou a cesnakom ako skvelým základom pre pesto, alebo pre nečakanú návštevu nakrájajte čerstvý chlieb a zmiešajte kvalitný olivový olej s kvetinovou soľou a čiernym kampotským korením, do ktorého chlieb namočte. Ideálne je, ak ingrediencie nájdete vo vlastnej záhrade!

Odporúčané produkty

Všetky produkty

Postupy šéfkuchára a párovanie s korením

Ideálne vybavenie na prípravu,

je šľahač, hrniec a mixér - s týmto vybavením môžete pripraviť takmer akúkoľvek omáčku. Ak máte časté návštevy a chcete mať na stole vždy niečo na občerstvenie, môžete mať v chladničke vždy čerstvú zeleninu, ktorú môžete kombinovať s chutným a rýchlym dipom z modrého syra. Jednoducho zmiešajte napríklad nivu s trochou mlieka a vytlačte do nej citrón.

Aké korenie použiť?

Omáčky, dipy a pesto sa takmer vždy dobre kombinujú s bielym Kampotským korením, ktoré má jedinečnú vlastnosť zvýrazňovať najlepšie chute jedál. Vďaka tomu krásne zvýrazní všetky ingrediencie, ktoré použijete v omáčke alebo dipe. V našich receptoch sme experimentovali aj s inými paprikami a lyofilizovaná paprika Kampot dodáva pestu alebo dipu skvelú a nezvyčajnú chuť, ktorá dodáva celej chuti šmrnc!

GUACAMOLE s červeným Kampotským korením

Vyskúšajte recept

Tipy a triky

Ak hľadáte omáčku, ...

ktorá bude sama o sebe príjemne voňať grilom a dymom, potom vezmite červenú a žltú papriku a grilujte ich, kým dobre neztmavnú, pridajte trochu mandľového olivového oleja, grilované paradajky a všetko spolu premiešajte. Pridajte lyofilizované Kampotské korenie, soľný kvet a olivový olej na dochutenie a je hotovo!

Ak máte málo času, ...

nakrájajte cibuľu a opečte ju v hrnci na oleji do zlatista, pridajte čierne kampotské korenie, trochu červeného vína a smotany, nechajte trochu zredukovať a pridajte trochu hľuzovkového oleja (Hľuzovky od Margaret) - za pár minút budete mať fantastickú omáčku na steaky, ktorá sa hodí možno k čiernemu alebo mrazom sušenému koreniu.

Údené hľuzovkové aioli
s bielym Kampotským korením

Vyskúšajte recept

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments