🔥  Akcia 1+1 na čierne Kampotské korenie - platí len do konca augusta!|⏱  Produkty bez gravírovania sa odosielajú do nasledujúceho dňa

GRIL. RYBY. KORENIE.

Matteo De Carli a Antonio Cacciapuoti pre vás pripravili dlho očakávanú tému. V siedmej téme našej grilovacej sezóny vám ukážu veľa tipov, ako správne grilovať ryby a morské plody.

ryba je ryba
boxxi
caviar club

Šéfkuchári pre túto tému

Matteo De Carli

Matteo je michelinským šéfkuchárom talianskej reštaurácie Casa De Carli v Prahe, ktorá je od roku 2013 odporúčaným miestom v sprievodcovi Michelin Main Cities of Europe. Prečítajte si viac

Antonio Cacciapuoti

Taliansky šéfkuchár z Neapole, v súčasnosti pracuje s Matteom De Carlim v reštaurácii Casa De Carli. Antonio pracuje aj ako súkromný kuchár, organizuje školy varenia a kuchárske šou.

Grilované obrie krevety a šalát Panzanella

Vyskúšajte recept

Ako vybrať ingrediencie?

Ako rozpoznať peknú čerstvú rybu?
Výberu ryby by ste mali venovať náležitú pozornosť. Držte sa nasledujúcich "3V":

  • Výber: ideálne v rybárstve, kde si môžete byť istí, že sú čerstvé
  • Vôně: krásna svieža vôňa, nie nepríjemný rybí zápach
  • Vzhľad:
    • Oko - ryba má stále živý vzhľad a jasné oko, ktoré nie je zakalené
    • RYBY sú krásne červené, ružové alebo mierne fialové, nie hnedasté!
    • MASO pevné a pružné, pri dotyku prstom sa nesmie drobiť ani lámať

A čo výber morských plodov?
Krevety - najobľúbenejšia grilovaná možnosť, ktorú si môžete nechať v mrazničke pre strýčka príhodu (odporúčame krevety Boxxi). Neodporúčame ich konzumovať surové, najčastejšie sa varia, pošírujú alebo grilujú a pred konzumáciou sa vylúpnu. Krevety by sa nemali variť príliš dlho, aby sa zabránilo tvrdému scvrknutému mäsu.

Ústrice - ak hľadáte ustrice, uistite sa, že sú dobre uzavreté, plné mäsa a vody. Vo svete sú preslávenou pochúťkou, konzumujú sa väčšinou surové, ale Kambodžania ich milujú grilované. Jednoducho pripravte tradičnú kambodžskú salsu v mažiari - rozdrvte limetku, cesnak, chilli, cukor, soľ a Kampotské korenie, naplňte ustrice salsou a ugrilujte. Jednoduché, ale neuveriteľne chutné jedlo, ktoré si s Kambodžanmi dávame vždy, keď sme blízko mora!

Odporúčané produkty

Všetky produkty

Vybavenie na prípravu

Zástera .pepper..chef (unisex)

Zástera .pepper..chef (unisex)

Každý kuchár je svojím spôsobom cestovateľ, ktorý zo svojej kuchyne putuje za chuťami a vôňami celého sveta. Preto rovnako ako každý iný cestovateľ potrebuje aj kuchár na svoje výpravy to najlepšie vybavenie, ktorým je aj kvalitná zástera. Tá sa stane verným druhom aj pri tých najnáročnejších situáciách a jasne hovorí, kto je v kuchyni chef. V našom prípade .pepper..chef. Naša zástera, ktorá vznikla v spolupráci s českou remeselnou dielňou Vindrak Design, je poctivým, ručne vyrábaným kúskom, ktorý bol vymyslený tak, aby presne odpovedal potrebám každého vášnivého kuchára. Takýto kuchár sa totiž nebojí zašpiniť a zástera je presne to, čo k svojmu remeslu potrebuje.

Kúpiť zásteru .pepper..chef
Pinzeta Black

Multifunkčná kuchynská pinzeta - Black

Kuchynská pinzeta je predĺženou rukou každého kuchára. Len si spomeňte, koľkokrát ste mäso obracali vidličkou. Tento postup je, samozrejme, úplne nevhodný, pretože ostré hroty narušia štruktúru mäsa a vypustia cenné šťavy. Z tohto dôvodu profesionáli používajú špeciálne zahnuté pinzety, ktoré však majú v kuchyni oveľa širšie využitie.

Kúpiť pinzetu Black

Párování s korením

Rýchlo a efektívne!

Na grile šéfkuchári odporúčajú tuniaka aj lososa, pričom vždy nezabudnite nechať mäso vnútri surové a len ho tepelne upraviť. Griluje sa len rýchlo na povrchu, kde sa vytvorí chutná kôrka.

Tuniak a losos sú tiež skvelou voľbou len na surové carpaccio, ktoré je veľmi rýchle a účinné - Matteo pre vás pripravil recept nižšie! Nebojte sa surovej verzie - je mimoriadne chutná a ideálna na spoločné stolovanie pred podujatím!

Prelamujeme tu odveké tabu,

že biele korenie patrí na ryby. Samozrejme, je to chutné, ale najviac z rýb a morských plodov dostanete s červeným alebo lepšie tmavočerveným kampotským korením, ktoré krásne zvýrazní ich chuť. Okrem záverečného dochutenia kambotskou soľou naozaj nepotrebujete nič, aby boli vaše ryby dobré a čerstvé!

Carpaccio z tuniaka, burrata,
cherry paradajky, biele Kampotské korenie

Vyskúšajte recept

Tipy a triky

Ryba je ryba!

A ten najlepší nájdete na pražskom Manifesto Market! Práve tu náš ambasádor Matteo De Carli založil Ryba je ryba - jedinečný a luxusný streetfood s čerstvými, kvalitnými a chutnými špecialitami z morských plodov.

Vychutnajte si pohár prosecca so slávnou rybou a hranolkami z barakudy s hráškovým pyré, šalátmi z morských plodov, ustricami a kaviárom alebo homárovou rolkou v newyorskom štýle. Pozrite si čerstvé homáre cez akvárium a vyberte si svoj úlovok priamo na mieste! Či už máte radi surový alebo grilovaný úlovok, Matteo, ktorý niekoľkokrát denne dochádza z Casa De Carli, ho vždy pripraví v najvyššej možnej kvalite.

POZVÁNKA:

Príďte nás navštíviť 5. a 6. augusta do Manifesta Florenc, kde sa uskutoční špeciálna akcia na oslavu rýb a morských plodov s názvom Fish is Fish a .pepper..field!

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments