🔥  Letná akcia 1+1 na čierne Kampotské korenie - platí len do konca augusta!|⏱  Produkty bez gravírovania sa odosielajú do nasledujúceho dňa

GRIL. OHEŇ. KORENIE.

Matteo De Carli a Marek Pavala pre Vás napísali mnoho užitočných rád a tipov, ako grilovať na otvorenom ohni. Marek pripravil 10 tipov, ktoré by ste si mali pred grilovaním určite prečítať.

Fuego
Petromax

Šéfkuchári pre túto tému

Matteo De Carli

Matteo je michelinským šéfkuchárom talianskej reštaurácie Casa De Carli v Prahe, ktorá je od roku 2013 odporúčaným miestom v sprievodcovi Michelin Main Cities of Europe. Prečítajte si viac

Marek Pavala

Zakladateľ a šéfkuchár outdoorovej školy varenia Fuego a súčasný propagátor varenia na otvorenom ohni. Finalista MasterChef 2012. ... Prečítajte si viac

Kačacie prsia s divokou zeleninou,
hubovou omáčkou a čokoládovým Herůfekom

Vyskúšajte recept

10 tipov, ako začať s grilovaním na ohni od Marka Pavaly z FUEGO

1. čas - varenie na ohni by malo byť pohodové a uvoľňujúce, neponáhľajte sa a relaxujte.

2. drevo - na založenie ohňa použite mäkké drevo, napríklad srmk, a na jeho prikladanie a vytváranie uhlíkov tvrdé drevo. 

3. vybavenie - je užitočné, ale nie nevyhnutné. Vo finále môžete vždy postaviť drevený ražň alebo hodiť mäso priamo do uhlia. 

4. Obozretnosť - vždy zabezpečte ohnisko tak, aby nedošlo k požiaru. Ideálne miesto je v blízkosti vodného zdroja.

5. oheň - cíťte oheň a jeho teplo. Je užitočné mať pri sebe trochu vody na skrotenie plameňov alebo naopak na ich rozohriatie podľa potreby. 

6. suroviny - vyberajte vždy tie najkvalitnejšie, len niekoľko surovín a využívajte všetko na maximum. Napríklad cibuľu nemusíte baliť do fólie, ak ju chcete piecť na drevenom uhlí. Spálenú šupku jednoducho odlúpnite. 

7. vôňa - oheň a dym sú prísady - pri tvorbe receptov na oheň počítajte s typickou vôňou.

8. chuť - přemýšlejte nad chutěmi vašich surovin a snažte se vyzvyhnout tu hlavní dalšími podpůrnými. 

9. prezentace - že vaříte na ohni neznamená, že samotné jídlo a prezentace nemusí být zážitek. Udělejte si to hezké. Ať už na zemi s králičí nohou v ruce, kdy budete maso namáčet do salsy v dřevěné misce, nebo využijte stylové smaltové nádobí, které si snadno vezmete i do batohu. 

10. úklid - vždy po sobě oheň uhaste, když opouštíte místo vašeho hodování. Ukliďte všechny stopy po vaší přitomnosti, příroda je pro všechny 

Odporúčané produkty

Všetky produkty

Vybavenie na prípravu

petromax

Kovové dosky nad ohňom

Veľké tri pláty vám umožnia pripraviť viacero jedál naraz. Stred dosky, kde je teplota najvyššia, je vhodný na pečenie alebo grilovanie. Na dopečenie alebo ohriatie surovín používajte okraje roštu, pretože sa príliš nerozpália. Vďaka odšroubovateľným nohám môžete kovovú dosku položiť na akýkoľvek povrch a zapáliť oheň - z dosky sa tak stane ohnisko!

Tipy a párovanie s korením

Postupy šéfkuchára Mattea

Ak chcete variť na otvorenom ohni, odporúčam vybaviť sa liatinovými platňami, liatinovým hrncom alebo väčším riadom od spoločnosti Petromax - potom sa rozhodnite, čo budete variť, v závislosti od veľkosti vašej skupiny - ak máte väčšiu skupinu, vyberte si jednoduché chilli con carne. Môžete ho skombinovať so zemiakmi a steakmi pripravenými na ohni a kyslou smotanou.

Kombinujte metódy! Ak máte k dispozícii tento riad, striedajte ho - napríklad začnite variť v hrnci a hovädzie alebo bravčové mäso zaveste na stranu ohňa, aby sa pomaly varilo a dymili. Kým sa jedlo varí v hrnci, použite uhlie na zeleninu a steaky. Práve kombináciou týchto rôznych metód budete môcť obslúžiť väčšiu skupinu ľudí a zároveň si užívať množstvo možností, ktoré ponúka príroda v spojení s niekoľkými šikovnými pomocníkmi.

Párovanie s korením

Na divoké grilovanie v prírode máme radi klasické čierne kampotské korenie a náš soľný kvet. Ak chcete experimentovať, vyskúšajte kombináciu s bielym korením Kampot. Vo vonkajšom prostredí sa vám medze nekladú - nemusíte sa držať starých spôsobov, ale skúste nevyskúšané a začnite experimentovať s chuťami. Všadeprítomná vôňa a chuť ohňa je dôležitým prvkom, preto sa nebojte pridať lyofilizované korenie, ktoré v kombinácii s dymovou chuťou získa nový rozmer.

Zaujímavosť na záver

Ak ste čítali náš recept, určite ste si všimli, že sme ho fotili v tme, aby sme vytvorili autentickú atmosféru neskrotnej prírody. V skutočnosti sme grilovali v bezpečí altánku na nádvorí Perlovej vody, čo je úplne úžasné miesto na strávenie víkendu na potulkách po okolitej prírode s možnosťou grilovania pod holým nebom. Okrem toho si naši kuchári vždy môžu odbehnúť do susednej záhrady, ktorá im slúži ako nekonečná studnica jedlých kvetov, čerstvých byliniek a zeleniny na varenie a grilovanie.

"Pôvodnou myšlienkou pri vytváraní tejto záhrady bolo rešpektovať alchymistické symboly - konkrétne 4 živly - oheň, vodu, vzduch a zem. Tento "vzdušný" altánok je symbolom vzduchu. Alchýmia preto, lebo hneď vedľa na hrade v Budyni nad Ohří bola alchymistická dielňa, kde istý čas strávil Tycho Brahe a hovorí sa, že tam bol vynájdený elixír mladosti."☺

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments