🔥  Akcia 1+1 na čierne Kampotské korenie - platí len do konca augusta!|🎁  Vianoce včas - 10% zľava na darčekové sady|⏱  Produkty bez gravírovania sa odosielajú do nasledujúceho dňa

GRIL. DIVINA. KORENIE.

Matteo De Carli pre vás pripravil množstvo tipov, ako zažiariť pri grilovaní diviny! Práve výber správnej zveriny a dodávateľa je jedna z vecí, ktorú nesmiete podceniť.

Šéfkuchár pre túto tému

Matteo De Carli

Matteo je michelinským šéfkuchárom talianskej reštaurácie Casa De Carli v Prahe, ktorá je od roku 2013 odporúčaným miestom v sprievodcovi Michelin Main Cities of Europe. V rokoch 2011 a 2012 bol šéfkuchárom slávnej michelinskej reštaurácie Cipriani v New Yorku, kde pravidelne varil pre také hviezdy ako Kim Kardashian, Bono Vox a Rihanna. Matteo bol organizáciou Accademia Italiana della Cucina označený za jedného z dvoch hlavných propagátorov a strážcov kvalitnej talianskej kuchyne v Českej republike. Sme hrdí na to, že je zároveň ambasádorom našej značky.

Jelení chrbát na šaláte z čerstvej špargle
a jahody s tmavočerveným korením Kampot

Vyskúšajte recept

Ako vybrať ingrediencie?

Výber správnej zveriny je predovšetkým otázkou sezónnosti a dobrého dodávateľa, pretože neočakávame, že budete po lese pobehovať s brokovnicou alebo s lukom číhajúcim za stromom ☺ Zverina je mäso ulovené výhradne vo voľnej prírode, nie je chované v "zajatí" a rovnako ako pri iných druhoch mäsa je aj tu veľmi dôležité, ktorému dodávateľovi dôverujete - uistite sa, že mäso pochádza z českých lesov, že lov je v súlade s prírodou a zdroje sú udržateľné. Jedným z takýchto partnerov pre kuchárov je značka Windsor, ktorá zaobchádza s divinou s takou zodpovednosťou a rešpektom.

Na náš recept si Matteo vybral obľúbenú jeleniu sviečkovicu, ktorá patrí medzi najluxusnejšie kusy mäsa. Šťavnaté mäso s jemnou chuťou si najlepšie vychutnáte, ak použijete len minimum ingrediencií, čo vynahradí drahší kus mäsa, ktorý je však tak kvalitný, že nepotrebujete nič viac. Nesnažte sa potlačiť čistú chuť mäsa, ale skôr ju zvýrazniť. Stačí bylinkové maslo, Kampotské korenie a pohár dobrého vína.

Odporúčané produkty

Všetky produkty

Vybavenie pre prípravu

Bezdrôtový teplomer Meater

Náš jelení chrbát sa odporúča pripraviť stredne prepečený. Meater považujeme za nepostrádateľnú súčasť grilovacej sezóny. Nájdete ho v našom obchode ako inteligentnú pomôcku, ktorá vám povie, kedy je mäso dokonale prepečené na váš obľúbený stupeň prepečenia. Ako? Jednoducho vložíte bezdrôtový prístroj do jelenej sviečkovice alebo iného mäsa, prepojíte ho s aplikáciou v telefóne a potom už len počkáte, kým vám telefón oznámi, že mäso je hotové. Brilantné a jednoduché!

Kúpiť MEATER

A co gril?

V závislosti od štýlu grilovania budete potrebovať buď liatinový hrniec - a to na dlhé varenie diviačieho guláša, alebo ak máte gril kamado (Big Green Egg), môžete vyúdiť väčšie kusy. Na jeleniu panenku sme použili otvorený Ofyr.

Kúpiť Big Green Egg

Párovanie zveriny a surovín

Zverina má veľmi typickú chuť

Je tmavá, obsahuje minimum tuku a hrozí jej rýchlejšie vysychanie, preto je dobré ju občas doplniť ďalším tukom, napríklad zo slaniny. Fantastické je tiež doplniť ho čerstvým ovocím alebo kvalitným korením, čo je práve Kampotské korenie. Milovníci jeleniny môžu experimentovať a pridať exotické mango alebo jahody. Stravníci, ktorí dávajú prednosť výraznejšiemu mäsu, môžu ochutnať napríklad divoké kačacie prsia, steak zo srnčieho mäsa alebo srnčiu plec. Tí, ktorí neradi trávia čas v kuchyni, môžu vyskúšať rýchly rump steak. Na svoje si prídu aj milovníci vietnamskej kuchyne, kde má svoje miesto aj zverina.

Kombinujte

Vyskúšajte kombináciu čerstvého ovocia a lyofilizovaného Kampotského korenia alebo použite čierne Kampotské korenie v kombinácii s lesnými plodmi a na samotné mäso odporúčame tmavočervené Kampotské korenie a prípadne trochu strúhaných hľuzoviek - milujeme Hľuzovky od Markéty, ktoré s láskou priváža z Talianska, kam pravidelne cestuje.

Tipy a triky

Využite šikovnú tabuľku od Windsor o sezónnosti rôznych druhov diviny!

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments