Kampotské korenie zelený lyofilizované - gastrobalení 500g
Druhy Kampotského korenia

ČIERNE KORENIE
Je zbieraný ešte nezrelý na začiatku roka, kedy sú zrnká zelené. Čiernu farbu mu dodá až sušenie na slnku.
Zobraziť použitie
BIELE KORENIE
Šampanské medzi koreniami, ktoré s bielym korením nemá nič spoločného. Klasické biele korenie je lúpané z nezrelého čierneho korenia a často býva zatuchnuté, preto ho nikto nemá rád. Pravé biele korenie je lúpané až z nezrelého červeného korenia (je to jeho jadro) a vďaka tomu získa vlastnosti, pre ktoré ho vyhľadávajú najlepší svetoví šéfkuchári – otvára chuťové poháriky a znásobuje chuť v jedle.
Zobraziť použitie
ČERVENÉ KORENIE
Pravé červené korenie je kambodžský svetový unikát, ktorý je extrémne vzácny a rastie iba na pár miestach na svete. Zbiera sa celkom zrelý na vrchole sezóny a vďaka dlhému zreniu je plný fruktózy, ktorá mu dáva jedinečnú sladko-ovocnú chuť. Tzv. ,,červené korenie“ v ružovej farbe, ktoré je známe u nás vôbec nie je korením a je tak mylne označované. Ide o brazílske korenie, ktoré rastie na strome a je obľúbené pre svoju farbu, chuť a fotogenickosť.
Zobraziť použitie
LYOFILIZOVANÉ KORENIE
Mrazom sušené čerstvé zelené Kampotské korenie. Špeciálny proces lyofilizácie pre uchovávanie maximálnej kvality, čerstvosti a chuťových akcentov pravého čerstvého Kampotského korenia – z Kambodže až na Váš tanier! 100% organický faitr trade produkt, s láskou zbieraný. Pri spojení s tekutinou či olejom guľôčka späť nasiakne vlahu a chutí ako čerstvá. Nedávajte do mlynčeka, používajte celý alebo drvený v mažiari.
Zobraziť použitieNaši farmári

zaplatiť školné pre 2 deti (jedna chce byť doktorkou)

zaplatiť školu pre 2 vnúčatá

zrekonštruovať dom

pozrieť sa do inej časti Kambodže
Certifikáty Kampotského korenia
Kampotské korenie musí byť vždy sprevádzané štyrmi povinnými certifikátmi, ktoré určujú jeho kvalitu, jedinečnosť a pôvod. Na obale tiež nesmie chýbať LOT NUMBER, ktoré Vás dovedie až ku konkrétnemu farmárovi.

Trademark
Dokazuje pôvod a kvalitu Kampotského korenia. Celosvetovo sa objavuje veľa lacných kópií, napr. pod názvom korenie z Kampotu, korenie Kampot alebo korenie z Kambodže, ktoré však s pravým Kampotským korením nemajú nič spoločné. Pokiaľ Vaše korenie nemá všetky štyri certifikáty a lot number, nie je to Kampotské korenie.

Chránené zemepisné označenie
Kampotské korenie sa stalo prvým kambodžským produktom a zároveň jediným korením na svete, ktorému bol udelený tento status, rovnako ako napríklad oblasť Champagne vo Francúzsku. Je to záruka toho, že Vaše korenie vyrástlo v najvhodnejších klimatických podmienkach na svete pomocou najprísnejšej úrovne farmárskych metód a techník.

Externá kontrola
Medzinárodná spoločnosť Ecocert patrí medzi najväčšie certifikačné spoločnosti na svete a zaoberá sa kontrolou a certifikovaním výrobkov obsahujúcich suroviny z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Zároveň udeľuje status PGI práve Kampotskému koreniu.

Špecifikácie zemepisného označenia
Konkrétny zoznam pravidiel, ktoré musí daná krajina v rámci PGI spĺňať od zasadenia rastliny až po dohľadanie guľôčky korenia na základe tracking number vo svete. V Kambodži sa najviac kladie dôraz na organický pôvod a zákaz všetkých chemických hnojív.
"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."
Petra
"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"
Kristýna
"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"
Adela