🔥  Letná akcia 1+1 na čierne Kampotské korenie - platí len do konca augusta!|⏱  Produkty bez gravírovania sa odosielajú do nasledujúceho dňa

Japonský nôž šéfkuchára Gyuto 180

Nože predávame len osobám starším ako 18 rokov. Váš vek bude overený pri prevzatí tovaru.

18 cm dlhá čepeľ kuchárskeho noža Gyuto vás zaujme svojou presnosťou. Je vyrobená z jedenásťkrát prekrývanej japonskej ocele s krásnym mramorovaním Suminagashi. Rukoväť je vyrobená zo santalového dreva a zaručuje dokonalú ergonómiu. Na čepeľ si môžete nechať vygravírovať aj meno alebo iniciály vás alebo vášho blízkeho. čítaj viac

Kód produktu: JAP-1

191,21 € s DPH
Spresnite výber produktu

Skladom - Sme pripravení okamžite odoslať objednávku na Vašu adresu. :).
ks

Prvý nôž bol vyrobený v japonskom meste Takefu pred 700 rokmi a rovnaká technika sa používa dodnes. Na tradíciu miestnych výrobcov nožov nadviazal v roku 1792 Isuke Kato, ktorý začal vyrábať tradičné japonské nože pod značkou Kiya. Ich dokonalé čepele sa vyrábajú rovnakými technikami ako pred stovkami rokov. Nože Kiya tak ponúkajú dokonalosť a precíznosť japonskej tradície.

Kto by bol dokonalým kuchárom bez dokonalého noža? Nôž Gyuto je umelecké dielo, ktoré vám pomôže dať priechod všetkým emóciám, ktoré pri varení prežívate. 180 milimetrov dlhá čepeľ zdobená mramorovaním Suminagashi sa pýši 11 vzájomne prepojenými vrstvami ocele a schopnosťou dokonale rezať. Morfológia čepele z neho robí nôž vhodný na krájanie a čistenie mäsa, krájanie ovocia a tiež zeleniny. Okrem toho je vďaka zakriveniu čepele vhodný na kolískové sekanie byliniek, zeleniny a orechov. Vďaka tomu je vhodný aj na prípravu koreninových zmesí, v ktorých by Kampotské korenie rozhodne nemalo chýbať.

Staňte sa skutočným samurajom kulinárskeho umenia a majte tento neuveriteľný nástroj vždy po ruke, či už vykonávate rituál prípravy jedla v kuchyni, na záhrade pri grile alebo v divočine. Rukoväť zo santalového dreva zaručuje dokonalú ergonómiu, vďaka ktorej sa nôž stáva predĺžením ruky majiteľa, ktorého iniciály môžu byť vyryté do čepele.

Dĺžka rukoväte: 125 mm
Dĺžka čepele: 180 mm
Výška čepele: 44 mm
Celková dĺžka: 325 mm
Hmotnosť: 120 g

Možnosť gravírovania mena alebo iniciálok na čepeľ. Nôž sa dodáva v originálnej japonskej škatuli z tradičného novinového papiera, ako sa autenticky predáva v Japonsku.

Nôž má jadro z japonskej ocele Takefu V triedy 2 s vysokou ostrosťou. Tento nôž nie je z nehrdzavejúcej ocele, preto by sa mal po každom použití starostlivo vyčistiť, vysušiť a uložiť na suché a bezpečné miesto. Tento jedinečný nástroj rozhodne nepatrí do umývačky riadu, nie je určený na ohýbanie ani spájkovanie. Chráňte nôž pred pádmi a nárazmi a nikdy s ním nekrájajte veľmi tvrdé alebo zmrznuté prísady. Ak nôž nebudete používať dlhší čas, ošetrite ho olejom a zabaľte čepeľ do látky alebo papiera.

100 % organický

Certifikované korenie vykupujeme osobne od našich farmárov v Kambodži za férové ceny.

Ručne kontrolovaný

V ČR guľôčku po guľôčke znovu kontrolujeme a balíme.

S cieľom konať dobro

Časť zo zisku sa vracia späť do Kambodže, ktorej sa snažíme pomáhať rôznymi spôsobmi.

Druhy Kampotského korenia

Černý pepř

ČIERNE KORENIE

Je zbieraný ešte nezrelý na začiatku roka, kedy sú zrnká zelené. Čiernu farbu mu dodá až sušenie na slnku.

Zobraziť použitie

Smažte, grilujte, duste najlepšie mäso! Hodí sa na steaky, červené mäso, klasické omáčky, polievky, ale predovšetkým na akékoľvek cestoviny a taliansku kuchyňu.

Bílý pepř

BIELE KORENIE

Šampanské medzi koreniami, ktoré s bielym korením nemá nič spoločného. Klasické biele korenie je lúpané z nezrelého čierneho korenia a často býva zatuchnuté, preto ho nikto nemá rád. Pravé biele korenie je lúpané až z nezrelého červeného korenia (je to jeho jadro) a vďaka tomu získa vlastnosti, pre ktoré ho vyhľadávajú najlepší svetoví šéfkuchári – otvára chuťové poháriky a znásobuje chuť v jedle.

Zobraziť použitie

Skvelé na grilovanie a tmavé mäso, namleté na syry, hodí sa k vínu a tapas. Výborne dochutí zeleninové polievky, gnocchi, pesto, čokoľvek zo zemiakov, cestoviny, domáce pečivo, ázijskú kuchyňu či nátierky.

Červený pepř

ČERVENÉ KORENIE

Pravé červené korenie je kambodžský svetový unikát, ktorý je extrémne vzácny a rastie iba na pár miestach na svete. Zbiera sa celkom zrelý na vrchole sezóny a vďaka dlhému zreniu je plný fruktózy, ktorá mu dáva jedinečnú sladko-ovocnú chuť. Tzv. ,,červené korenie“ v ružovej farbe, ktoré je známe u nás vôbec nie je korením a je tak mylne označované. Ide o brazílske korenie, ktoré rastie na strome a je obľúbené pre svoju farbu, chuť a fotogenickosť.

Zobraziť použitie

Nedávajte ho na mäso – ladí len s rybou či morskými plodmi, naopak ako kráľ studenej kuchyne je v kombinácii s vegetariánskymi pokrmami, šalátmi, zeleninou, vajíčkami, zeleninovými polievkami, rizotom, sladkými zemiakmi, kokteilmi či pri vianočnom pečení.

Lyofilizovaný pepř

LYOFILIZOVANÉ KORENIE

Mrazom sušené čerstvé zelené Kampotské korenie. Špeciálny proces lyofilizácie pre uchovávanie maximálnej kvality, čerstvosti a chuťových akcentov pravého čerstvého Kampotského korenia – z Kambodže až na Váš tanier! 100% organický faitr trade produkt, s láskou zbieraný. Pri spojení s tekutinou či olejom guľôčka späť nasiakne vlahu a chutí ako čerstvá. Nedávajte do mlynčeka, používajte celý alebo drvený v mažiari.

Zobraziť použitie

Perfektne sa hodí k steakom, na prípravu omáčok, do cestovín, na mäso alebo nadrvený na grilovanie.

Naši farmári

POV SOKHORN
POV SOKHORN Odoberáme: Čierne korenie Ako peniaze použije

zaplatiť školné pre 2 deti (jedna chce byť doktorkou)

PANN VOCH
PANN VOCH Odoberáme: Čierne korenie Ako peniaze použije

zaplatiť školu pre 2 vnúčatá

YIM YI
YIM YI Odoberáme: Biele korenie Ako peniaze použije

zrekonštruovať dom

SVAY YUTH
SVAY YUTH Odoberáme: Biele korenie Ako peniaze použije

pozrieť sa do inej časti Kambodže

Zobraziť všetkých farmárov

Certifikáty Kampotského korenia

Kampotské korenie musí byť vždy sprevádzané štyrmi povinnými certifikátmi, ktoré určujú jeho kvalitu, jedinečnosť a pôvod. Na obale tiež nesmie chýbať LOT NUMBER, ktoré Vás dovedie až ku konkrétnemu farmárovi.

Černý pepř

Trademark

Dokazuje pôvod a kvalitu Kampotského korenia. Celosvetovo sa objavuje veľa lacných kópií, napr. pod názvom korenie z Kampotu, korenie Kampot alebo korenie z Kambodže, ktoré však s pravým Kampotským korením nemajú nič spoločné. Pokiaľ Vaše korenie nemá všetky štyri certifikáty a lot number, nie je to Kampotské korenie.

Černý pepř

Chránené zemepisné označenie

Kampotské korenie sa stalo prvým kambodžským produktom a zároveň jediným korením na svete, ktorému bol udelený tento status, rovnako ako napríklad oblasť Champagne vo Francúzsku. Je to záruka toho, že Vaše korenie vyrástlo v najvhodnejších klimatických podmienkach na svete pomocou najprísnejšej úrovne farmárskych metód a techník.

Černý pepř

Externá kontrola

Medzinárodná spoločnosť Ecocert patrí medzi najväčšie certifikačné spoločnosti na svete a zaoberá sa kontrolou a certifikovaním výrobkov obsahujúcich suroviny z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Zároveň udeľuje status PGI práve Kampotskému koreniu.

Černý pepř

Špecifikácie zemepisného označenia

Konkrétny zoznam pravidiel, ktoré musí daná krajina v rámci PGI spĺňať od zasadenia rastliny až po dohľadanie guľôčky korenia na základe tracking number vo svete. V Kambodži sa najviac kladie dôraz na organický pôvod a zákaz všetkých chemických hnojív.

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments