💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

Je nedeľa popoludní a na veľtrhu v anglickom Yorkshire porota Guild of Fine Food vyhlasuje konečné výsledky súťaže Golden Fork, najvyššej gastronomickej trofeje, o ktorú sa bojuje v celosvetovej súťaži. Do súťaže sa prihlásilo 14 113 výrobkov zo 108 krajín a len 14 z nich získa pomyselného gastronomického Oscara. Naše lyofilizované korenie patrí medzi svetovú konkurenciu, ktorú tvoria najlepšie rumy z Južnej Ameriky a preslávené nórske syry.

"Nestáva sa často, aby nováčik v súťaži získal také vysoké ocenenie,"

počúvame od skúsených súťažiacich okolo nás. Do poslednej chvíle nervózne čakáme na výsledok. A potom to príde. Naše lyofilizované korenie sa oficiálne stalo najlepším a najzlatistejším korením na svete!  V celej 27-ročnej histórii súťaže Great Taste Awards nezískal túto trofej žiadny iný výrobok z Českej republiky.

Všetky výrobky prihlásené do súťaže hodnotí počas dvoch mesiacov viac ako 500 porotcov z poroty Guild of Fine Food. Každý z nich starostlivo ochutnávajú naslepo špičkoví kuchári, nákupcovia, maloobchodníci, reštaurátori a potravinoví kritici. Jedlo sa potom ďalej hodnotí jednou, dvoma alebo tromi hviezdičkami. Je veľmi zriedkavé nájsť 3 hviezdičky pre české výrobky medzi svetovou konkurenciou. Tento rok získali dva druhy našeho Kampotského korenia ocenenie Great Taste, čo je samo o sebe veľký celosvetový úspech. Ešte nikdy sa nestalo, aby český výrobok siahol ešte vyššie a potvrdil svoju nomináciu na Golden Fork. A potom sme prišli my.

Teraz sme oficiálne jediným držiteľom tejto celosvetovo uznávanej gastronomickej trofeje vďaka nášmu lyofilizovanému zelenému Kampotskému koreniu, ktoré sušíme na českých strojoch podľa jedinečnej receptúry.

Potvrdené - naše korenie je naozaj najlepšie na svete

Porotcovia v súťaži Great Taste Awards hľadajú skutočne skvelú chuť bez ohľadu na značku alebo obal. V našom lyofilizovanom korení nájdu viac ako to - je jedinečné na celom svete. "Na začiatku bola túžba priniesť do Európy skutočne čerstvé korenie. Jeho delikátnu chuť, keď je ešte zelené odtrhne z rastliny korenia" hovorí náš Lukáš, spoluzakladateľ značky.

Aby bol výrobok vôbec nominovaný na ocenenie Golden Fork, musí získať 3 hviezdičky Great Taste, ktoré boli vyhlásené v septembri tohto roku. Z 218 takto ocenených výrobkov získalo neskôr 33 výrobkov nomináciu na Zlatú vidličku - a samotná nominácia bola pre nás obrovským úspechom. Nakoniec zvíťazilo len 14 ocenených potravín z celého sveta. Absolútne výnimočné a jedinečné jedlo, to je konečný verdikt prísnej poroty Guild of Fine Food. S naším Kampotským korením viete, že nakupujete čo najférovejšie a podporujete dobrú vec.

"Je to neopísateľný pocit byť medzi najlepšími svetovými potravinami, ako sú napríklad najlepšie syry, panenské olivové oleje alebo delikatesy, ako sú ustrice. Je to pre nás česť a sme si istí, že čerstvé lyofilizované Kampotské korenie medzi ne určite patrí," zhodujú sa Lukáš a Lenka, spoluzakladatelia našej značky a tohtoroční hrdí vystavovatelia lyofilizovaného korenia v Anglicku. 

Zvíťazili sme v celosvetovej súťaži a môžeme pomôcť viacerým ľuďom!

Od roku 2018, keď sme tento projekt založili, sme podporili viac ako 200 malých farmárskych rodín v kambodžskom regióne Kampot tým najspravodlivejším a najudržateľnejším spôsobom nákupu kampotského korenia. V tom istom roku sa k projektu pripojila Česká rozvojová agentúra a pomohla nám vyvinúť lyofilizované korenie prostredníctvom nákupu českých strojov od spoločnosti LYOTRADE, na ktorých potom lyofilizujeme čerstvé korenie. Dostanete od nás skutočnú autentickú Kambodžu a na oplátku si môžete byť istí, že pomáhate konkrétnym ľuďom žiť dobrý život v iných častiach sveta!

"Keď takto pripravíte korenie, stačí ho doma namočiť do oleja alebo akejkoľvek tekutiny a guľôčka opäť absorbuje vlhkosť a vráti sa do rovnakej podoby, v akej bola tesne pred odtrhnutím," vysvetľuje naša Klára, spoluzakladateľka značky. "Chceli sme v krajine cielene vyvinúť produkt, ktorý nemá nikto iný na svete a vďaka ktorému môžu naše farmárske rodiny konkurovať veľkým zahraničným farmám, ktoré zatiaľ v regióne Kampot dominujú," dodáva s úsmevom sebe vlastným.

Činy sú silnejšie ako slová.

O tom, že skutočne pomáhame a snažíme sa meniť svet k lepšiemu, svedčí aj naše víťazstvo v tohtoročnej súťaži SDGs Awards, kde nás Asociácia pre spoločenskú zodpovednosť firiem vyhlásila za druhú najlepšiu spoločnosť v kategórii Business. Ako jedna z najudržateľnejších spoločností v krajine máme do budúcnosti ešte väčšie očakávania v oblasti pomoci kambodžským farmárskym rodinám, a to aj prostredníctvom postupnej expanzie na zahraničné trhy v tomto a v nasledujúcich rokoch.

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments