💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

Červené korenie je sladkou vlajkovou loďou Kambodže – pravé šampanské medzi korením a dokáže ho vypestovať len pár zemí na svete. Prečo? Proces zberu je nesmierne náročný a klimatické podmienky pre dozretie zrnka musia byť perfektné – túto kombináciu zaisťuje iba oblasť Kampot v Kambodži, ktorá je pre svoje pravé červené korenie vyhlásená.

Na jednej farme tak denne môžete  vyprodukovať trebárs len hrnček červeného korenia

Je teda nesmierne vzácne. Červené Kampotské korenie sa zbiera v plnej fáze zrelosti guličky, čo je väčšinou na konci sezóny v apríli/máji, keď gulička dozrieva na slniečku niekoľko mesiacov, než úplne sčervená a je plná šťavnatej fruktózy. Na rozdiel od korenia čierneho sa nezbiera po celých stonkách, ale farmári starostlivo sledujú, keď niektorá z guličiek na stonke dozreje do svojej oranžovo-červenej farby a v ten moment ju odtrhnú - túto jednu jedinú guličku.

Vďaka svojmu dlhému zreniu je toto korenie vlhšie a šťavnatejšie než všetky ostatné (môžete ho jesť len tak!), ale zároveň najviac háklivé na pestovanie. Tiež láka svojou farbou drobné vtáctvo, ktoré nám ho rado vyzobáva. Každá ochránená gulička je teda veľmi vzácna! Červené korenie sa po zbere nechá prevariť horúcou vodou, následne studenou a suší sa v tieni.

Čerešňovo červené guličky sú neuveriteľne sladké a ovocné; ako prvé cítite lesné plody, jablká, ruže, čerešňu a šípok. Najprv neštípe, ale po jednej minúte sa toto najpikantnejšie z korení rozvinie a v ústach vám vykúzli doslova korenistú explóziu. Hovorí sa o ňom, že je to najviac aromatické korenie sveta.

Vedeli ste, že jedine z pravého červeného korenia môžete získať pravé biele korenie?

Je to jeho jadierko, ktoré sa získava namočením červeného korenia do vody a olúpaním šupky. Bežné biele korenia v obchodoch sú nesprávne získavané olúpaním čierneho korenia, ktoré je však nezrelé a po olúpaní zatuchne.

Pozor na falošné korenie!

Ružové korenie, bežne dostupné v koreniacich zmesiach, je síce pekne zafarbené, ale rastie na vetvách peprovníku brazílskeho, takže je to len chudobný príbuzný pravého korenia. Rovnako ako kajenské korenie, ktorého označenie vzniklo chybným prekladom. Jedná sa totiž o rozomleté chilli papričky. Červené korenie, ktoré ste teda doposiaľ poznali, vlastne červeným pravým korením vôbec nie je a má úplne iné chuťové vlastnosti.

Ako ale s červeným korením v kuchyni naložiť?

Toto korenie je chuťovým opakom korenia čierneho. Nedávajte ho na mäso – rozumie si iba s rybou či morskými plodmi. Naopak ako kráľa studenej kuchyne si ho zamilujete v kombinácii s veganskými a vegetariánskymi pokrmami, šalátmi, zeleninou, vajíčkami, zeleninovými polievkami, rizotom, sladkými dezertami a kokteilmi. V českej kuchyni je obľúbeným korením pre vianočné pečenie - ostatne české slovo perník je pôvodne odvodené od českého názvu korenia pepř, ktorý bol v minulosti jeho neoddeliteľnou súčasťou!

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments