Platba na dobierku teraz ZADARMO!

Pamätáte sa, keď ste sa naposledy v niekom strašne splietli? Tak presne toto sa vám stane pri našom čiernom korení. Pokiaľ totiž čakáte, že bude najskôr podobné koreniu, ktoré si kupujete v supermarkete, doporučujeme vám si vysypať naše a akékoľvek iné vrecko celého čierneho korenia na biely tanier a na prvú dobrú si vizuálne porovnať guľôčky. 

Obrovská, tvrdá, plná, hustá, šťavnatá, temne čierna guľôčka na jednom tanieri.

Malá, scvrklá, zašednutá, ľahučká, prázdna a možno aj rozbitá guľôčka na tanieri druhom.

Už viete, ktoré korenie je to s veľkým K?

Čierne korenie je najznámejšia podoba plodov rastliny Piper nigrum. Naši farmári ho zbierajú ručne na začiatku sezóny ako nezrelé zelené guľôčky.

Proces zberu tohto korenia je zo všetkých troch základných Kampotských korení najjednoduchší – zbiera sa totiž po celých stonkách, nie po jednotlivých guľôčkach, ako je tomu pri korení červenom. Vďaka prirodzenej fermentácii a sušeniu na slnku sa bobuľky zafarbia do čierna a dostanú svoju plnú chuť. Tmavočierne guľôčky sú nasiaknuté intenzívnou vôňou eukalyptu, tymianu, mäty a pre Kambodžu tak typického gáfru s tónami sladkých hrušiek. Po rozomletí naviac guľôčky dostanú čerstvý nádych citrusov, preto ich milujú Taliani na svoju pastu.

Dôkazom je, že je naším hrdým ambasádorom Matteo De Carli z Casa De Carli – talianky šéfkuchár, ktorý je v ČR tým najpovolanejším!

Čo mám s čiernym korením vykúzliť v kuchyni? Nebude to nuda?

Rozhodne nebude. Naopak komplexná plná chuť korenia z neho robí bestseller, ktorý môžete bez rozmyslu použiť takmer na čokoľvek, bez toho, že by ste nad párovaním s jedlom museli zdĺhavo premýšľať. 

Smažte, grilujte, duste, ideálne s mäsom! Čierne Kampotské korenie má tieto tepelné úpravy rado a ešte viac vynikne. Hodí sa na steaky, červené mäso, klasické omáčky, polievky, ale predovšetkým na akékoľvek cestoviny. Bez nášho korenia už nedá ranu väčšina talianskych reštaurácií! V českej kuchyni je najobľúbenejšie zo všetkých korení – vyzdvihne chuť klasickej sviečkovej, ale aj silného guláša.

Mrknite sa pre inšpiráciu na ikonický recept s čiernym Kampotským korením od Mattea, ktorý zaradil na svoje stránky aj FORBES - https://www.kampotskypepr.cz/a/kureci-stehna-na-kampotskem-pepri-se-salatkem-s-jahodami-a-balzamikovym-octem.

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments