💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

V podstate všetko. Ako paradajka zo záhrady oproti paradajke zo supermarketu :)

Tí, ktorí ešte stále neprenikli do podstaty jedinečnosti korenia, ktoré dovážame z kambodžskej provincie Kampot, sa môžu čudovať, v čom je toto korenie lepšie ako ostatné. Aby sme pochopili, prečo sa považuje za najlepšie korenie na svete, musíme sa vydať priamo na plantáže malých kampotských fariem, kde liany korenia vyrastajú z pôdy bohatej na minerály a zrnká korenia dozrievajú pod blahodarnými lúčmi miestneho slnka.

Biele, čierne, zelené alebo červené, všetky druhy korenia sú v skutočnosti plodmi jedinej rastliny, čierneho korenia. Rovnako ako v prípade mnohých iných rastlín, aj kvalita plodov je ovplyvnená viacerými faktormi, z ktorých najdôležitejšie sú prostredie, v ktorom rastlina rastie, a spôsob, akým sa o ňu a jej plody staráme.

Podobne ako sú svahy Francúzska a Talianska ideálne na pestovanie vínnej révy, vďaka čomu sa tam vyrábajú skutočne kvalitné vína, je kambodžský Kampot ideálnym miestom na pestovanie korenia. Korenie tu rastie na podloží, ktoré je v ideálnej rovnováhe z hľadiska rašeliny, hliny a humusu. Pôda je bohatá na minerály, a tak poskytuje koreňovému systému lián ideálnu výživu na rýchly rast a produkciu skutočne kvalitných korenín.

Dobrá pôda je však len základ. Kampot je pobrežná oblasť s podnebím, ktoré je ovplyvnené prítomnosťou blízkeho oceánu. Je vlhká a naozaj teplá. Slnečné lúče dopadajú na listy a následne na dozrievajúce zrná s ideálnou intenzitou. Rastliny nie sú spálené ani vysušené, ale ich pletivo je neustále zahrievané a proces fotosyntézy je v plnom prúde. Slnko v dozrievajúcich plodoch podporuje tvorbu charakteristických látok, ako sú fruktóza, piperín a jedinečné chuťové a aromatické tóny, ktoré prispievajú ku kvalite korenia.

K tomu všetkému sa pridávajú stáročné, nemenné metódy pestovania lián korenia, ktoré uplatňujú miestni drobní poľnohospodári. Žiadne chemické postreky, žiadne syntetické hnojivá, len čistá príroda a hnojenie guánom, mimoriadne výživným trusom netopierov. Kúpte si v supermarkete paradajku, ktorá sa odmalička kúpala v chemikáliách, a porovnajte jej chuť s paradajkou vypestovanou doma v záhrade. 

To je presne ten istý rozdiel medzi korením z Kampotu pestovaným na malých farmách a korením z obrovských plantáží, kde sú liany neustále dávkované chemikáliami, pretože sa pestujú v nevhodnom prostredí a chemikálie majú nahradiť priaznivé podmienky.

V neposlednom rade je tu následné spracovanie korenia. Naše korenie prechádza prísnym výberom. Slabé alebo nedostatočne veľké zrná sa vyradia, takže do vriec sa dostanú len tie skutočne vynikajúce. To isté sa nedá povedať o obsahu balení od bežných značiek, kde okrem vysušených zrniečok korenia nájdete aj najrôznejšie nečistoty, vetvičky a dokonca aj plesne. 

Toto korenie sa totiž bežne preváža celé mesiace vo veľkých vreciach na lodiach, kde zatuchne, stratí aj to málo, čo malo, a splesnivie. Naše korenie balíme do vákuových obalov ihneď po zbere a triedení a do Európy ho posielame letecky. Preto môžeme s hrdosťou a úplnou istotou povedať, že naše korenie je skutočne lepšie ako korenie, ktoré je bežne dostupné v supermarketoch.

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments