💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

Udržateľnosť je veľkou témou a vlastne úplným jadrom toho, čo robíme, nech už sa vám dostane do rúk akýkoľvek nami ponúkaný produkt, môžete si byť istí, že sa v ňom nachádza Kampotské korenie pestované udržateľnou cestou. Korenie je ešte k tomu vždy udržateľne spracovávané aj ďalej. Čo si pod tým v našom prípade predstaviť?

Šetrnosť k životnému prostrediu

Každá gulička korenia od .pepper..fieldu sa kúpala v lúčoch kambodžského slnka, nasávala vlahu pralesov Kampotu a v momente, keď bola pripravená na zber, ju do rúk vzal farmár, ktorý ju vypestoval totožným spôsobom, ako generácie farmárov pred ním. Teda bez akýchkoľvek chemických hnojív či postrekov proti škodcom - pestované úplne udržateľným spôsobom, po ktorom nie je životné prostredie, v ktorom vyrastá, žiadnym spôsobom devastované, pôda nie je znehodnotená a voda kontaminovaná, nerúbu sa pralesy a do vzduchu neunikajú žiadne skleníkové plyny.

Na tento prirodzený spôsob pestovania korenia nadväzujeme aj my, v Prahe. Všetky zrnká sa snažíme baliť do obalov, ktoré sú pre prírodu ľahko rozložiteľné či recyklovateľné, takže ich kolobeh môžeme uzavrieť do slučky. Ideálne je, keď naše krásne obaly používate znovu a znovu na akékoľvek domáce využitie. Preto pracujeme prevažne so sklom a drevom. 

Recyklovateľné obaly a prírodné materiály

Niektoré naše produkty bohužiaľ stále balíme do plastových vrecúšok, čo je predovšetkým z toho dôvodu, že na trhu zatiaľ nie je príliš veľa alternatív, ktoré by splňovali prísne hygienické kritériá aj naše nároky na uchovávanie korenia v maximálnej čerstvosti. Snažíme sa však z dostupných variantov vybrať taký, ktorý zaťažuje životné prostredie čo najmenej a je plne recyklovateľný a opätovne použiteľný. Ako alternatívu si u nás môžete zvoliť aj vrecká, ktoré sú plne kompostovateľné – pokiaľ teda poznáte kúzlo kompostovania, je toto náš najviac ekologický variant. Zároveň tým, že kupujete kvalitné korenie, stačí vám vždy štipka a jedlo je dochutené k dokonalosti – čím menšie množstvo, tým menšia spotreba obalového materiálu!

100 % férová spolupráca a spravodlivá výkupná cena

Poslednou udržateľnou cestou, ktorú tak milujeme, je predovšetkým celá podstata nášho projektu, ktorá je založená na fair trade, direct trade a pomoci. Našich najmenších farmárov sa snažíme stále učiť, edukovať a pomôcť im so všetkými procesmi tak, aby mohli už natrvalo vždy predať svoje Kampotské korenie za fér cenu, aj keby sme im zrovna nepomáhali my.

To je naša cesta k udržateľnosti, ktorú sa snažíme predávať aj našim zákazníkom.

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments