💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

Nie je to rozprávka, ale vďaka svojmu epickému, takmer neuveriteľnému príbehu by ňou mohla byť. O tom, že chlapci z liehovaru Landcraft robia svoju prácu viac ako dobre, sme sa všetci presvedčili minulý rok, keď z nášho spoločného .pepper...ginu zostal len prach. Tento rok sme sa rozhodli, že naše priateľstvo nielen okoreníme, ale pridáme aj omamnú vôňu čokolády a sicílskych pomarančov. Nechajte hovoriť Ondru zo spoločnosti Landcraft, ktorý krásne napísal náš spoločný príbeh, cestu, ktorá sa skončila vytvorením novej kategórie cirkulárnych liehovín: nøGin. Alebo sa to začala?

"Našli sme pána Olšáka...

... Dovážal bioprodukty zo Sicílie, v Mělníku prevádzkoval posilňovňu a všade mal stroje na pomarančový freshe. Vysvetlil som mu, o čo nám ide, a on sa stále mračil: Nemajte mi to za zlé, ale nechcem vám predávať pomaranče len preto, aby ste ich ošúpali. Musí predsa existovať spôsob, ako to vyriešiť. Nechám si to prejsť hlavou. Na druhý deň zavolá znova: Viete čo? Už to mám. Každý piatok a sobotu robím freshe v Holešovickej tržnici. Šupky hádžem do vrecka a vrecká do koša. Ak ich chcete, môžete si ich vziať vždy v sobotu po poludní. A to bolo všetko. Znamenalo to síce chodiť každú sobotu na trh, ale to sa dalo vyriešiť na striedačku." A tak sa do tohto príbehu ako prvá dostala sicílska pomarančová kôra, ktorá sa ako jediná používa v liehovinách Landcraft od roku 2019. 

"Michal Herufek nám ukazuje rodinnú čokoládovňu, výrobňu čokoládových hľuzoviek, melanžér a mnoho ďalších úžasných vecí. Potom sa pustíme do procesu nákupu kakaových bôbov, ich fermentácie a praženia. Tu je pražiareň. Tu sa z bôbov odlúpnu šupky. Dávame ich do týchto vrecúšok. Počkajte! Počkajte! Počkajte! Odpad? Naše cirkulárne oči sa rozžiaria. Michael, dal by si nám tieto tašky? V nasledujúcich týždňoch sa pokúsime extrahovať a destilovať kakaové šupky. Využívame Petrove znalosti organickej chémie, vákua, odlučovačov tuku a ďalších trikov, aby sa kakaové maslo, ktorého sú šupky plné, nedostalo do výsledného produktu. Nakoniec sa nám to podarí a výsledkom je destilát, ktorý vonia ako čerstvo naliata horúca čokoláda." Čokoládu už poznáte z Herufkov v spojení s naším Kampotským korením. Túto kombináciu sme si predstavovali aj v alkohole, tak sme si povedali: prečo nie.

Čo je negín?

"Keď potom prídu Klára a David a pýtajú sa, či sme pripravení na ďalší ročník .pepper...ginu, snažíme sa im to vyhovoriť, aby to nemusel byť gin. Pozrite, na gin myslí v týchto dňoch každý blázon. Vyskúšajme iný ako džinový nápoj. Čo je negín? Je to ako gin, len sa do neho nedáva borievka." ČO? Je to dobré? 

Chlapci nám vysvetlili, že áno. Tento gin je kategória liehovín na báze borievky, ktorej chuť si každý vie predstaviť. Inak sú však medzi jednotlivými ginmi obrovské rozdiely: niektoré ho môžu obsahovať tak málo, že je prakticky nepostrehnuteľný. Ich jadro tvoria ďalšie byliny a prísady. Ale názov gin je taký významný, že sa to nedá odpustiť. 

Náš nøGin ukazuje, že nepotrebuje kategóriu, ale neskrýva svoj pôvod. Destiluje sa vo vlastnom liehu, pričom sa všetky tri esencie - zelené kampotské korenie, čokoláda a pomaranče - extrahujú samostatne. Zistili sme, že borievka vôbec nie je potrebná na to, aby mal tento destilát komplexnú chuť a vôňu.

Normálna etiketa by bola dosť nudná, pomysleli sme si. A tak sme toto rebelantské dielo zakončili v dome umenia Butterflies & Hurricanes, keď nám umelci navrhli tú správnu, výraznú... Etiketu? Ani v najmenšom. Toto sú časti nášho príbehu. Celkovo ich je 19 a len vy si môžete vybrať, aký tvar chcete svojmu NøGinu dať. Predstavujú základné hodnoty nás všetkých, ktorí stojíme za nøGinom: cirkulárnosť, ekológiu, udržateľnosť, lásku k planéte, našej práci a ľuďom okolo nás.

A odporúčania chlapcov z Landcraftu?

"Sám? Boží. S tonikom? Geniálne." A my už len dodáme, že absolútne geniálnym tonikom je ich To_Nic alebo grapefruitová sóda Imperial. :)

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments