💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

Ráno vstane a vyrazí na svoju slnkom zaliatu paprikovú plantáž. Slnečné lúče presvitajú cez listy papriky a šteklia tvár kambodžského farmára až do večera, keď je čas vrátiť sa domov. Tento scenár sa opakuje deň za dňom, až kým nenastane čas zberu a sušenia zrniek korenia, po ktorom nasleduje predaj úrody. Pre niektorých poľnohospodárov je to radostná bodka za ich prácou, pre iných je to veľmi ťažká úloha, ktorá rozhoduje o budúcnosti celej ich rodiny.

Prečo majú niektorí farmári problémy s predajom korenie, hoci je po nej na trhu dopyt?

Zdá sa, že poľnohospodári nemajú problém predávať korenie v kvalite kampotského korenia. Bohužiaľ, v niektorých prípadoch je opak pravdou, a to v dôsledku viacerých faktorov. Prvým je problém nájsť kupujúcich. Mnohé farmy sa nachádzajú na odľahlých miestach, kam obchodníci nechcú chodiť, takže poľnohospodári musia chodiť k obchodníkom. Ak si ho nájdu, druhým problémom je jazyková bariéra. 

Kampotské korenie je predovšetkým vývozným tovarom, čo znamená, že ho nakupujú zahraniční obchodníci, ktorí väčšinou neovládajú khmérčinu. Preto je komunikácia medzi malým farmárom a zahraničným obchodníkom často veľmi zložitá.

Vieme, ktorí farmári potrebujú najväčšiu pomoc

Avšak aj keď sa obaja obchodní partneri dohodnú, nie je to situácia, ktorá by bola výhodná pre obe strany. Produkcia niektorých poľnohospodárskych podnikov je taká malá, že veľké obchodné podniky o ňu jednoducho nemajú záujem. Nákup z takýchto fariem pre nich nie je taký výhodný, ako by chceli. Farmár často nemá inú možnosť, ako predať svoju úrodu pod cenu, aby získal aspoň nejakú finančnú kompenzáciu za svoju prácu.

Je to veľká škoda, pretože korenie od takýchto pestovateľov je často oveľa kvalitnejšie ako korenie z veľkých fariem vlastnených väčšinou cudzincami, ktorí ich považujú len za zdroj financií, ktorému je podriadená celková produkcia.

Rozhodli sme sa nájsť vlastný spôsob, ako sa vyhnúť takémuto koreniu, nájsť si vlastné a pomôcť miestnym obyvateľom. Snažíme sa podať pomocnú ruku tým farmárskym rodinám, ktoré sú menšie, nehovoria po anglicky a je pre ne ťažké cestovať do mesta, aby dostali svoje korenie na trh. Ale práve tieto rodiny poznajú oblasť Kampot tak dobre ako nikto iný. A je to výnimočná krajina, po ktorej chodia už celé generácie. Vďaka nim vám môžeme ponúknuť korenie, ktoré nemá vo svete obdoby. 

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments