💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

Väčšina z nás celý život solí bežnou kuchynskou soľou. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, či existuje zdravšia alebo chutnejšia alternatíva? Existuje niekoľko druhov soli, ktoré sa líšia kvalitou a chuťou. A poďme rovno k tomu, že obyčajná kuchynská soľ nemusí byť tou najlepšou voľbou.

Kuchynská soľ

Bežná soľ sa získava chemicky, bieli sa (rafinuje) a v niektorých oblastiach, ktoré nemajú prístup k moru, sa joduje. Kuchynská soľ je v podstate len chlorid sodný, ktorý je vo veľkých množstvách pre naše telo nezdravý. Preto by sme mali používať kuchynskú soľ veľmi opatrne. 

Počuli ste už pojem "príliš slaná"? Pretože presne taká je kuchynská soľ. Nadmerný príjem takejto soli ničí chuťové poháriky a znižuje citlivosť na slanú chuť. Začarovaný kruh sa potom uzatvára ďalším neúmyselným presolením. Hoci je soľ pre ľudský organizmus potrebná a veľmi dôležitá, jej nadmerný príjem môže spôsobiť problémy s kardiovaskulárnym systémom a poškodiť funkciu obličiek. Hoci sa toto odporúčanie vzťahuje na akúkoľvek soľ, je pravdepodobné, že k neznášanlivosti dôjde pri bežnej kuchynskej soli.

Himalájska soľ

V niektorých  kuchyniach sa používa aj tzv. himalájska soľ, ktorá však vôbec nepochádza z Himalájí. Ťaží sa v Pakistane, v druhej najväčšej soľnej bani na svete, z ktorej sa ročne vyťaží 300 miliónov kilogramov soli. Táto soľ je známa svojou charakteristickou ružovou farbou, ktorá je spôsobená prítomnosťou železa v soli. Bohužiaľ, ťažba soli vážne poškodzuje životné prostredie v celej oblasti a obsah železa v soli je naozaj veľmi zanedbateľný, takže ani zo zdravotného hľadiska táto soľ nedokáže robiť veľké zázraky.

Soľný kvet

Ak hľadáte skutočne čistú, prírodnú, nerafinovanú soľ, ktorej extrakcia nezanecháva v prírode žiadne stopy, jasnou voľbou je soľný kvet, t. j. Fleur de Sel. Tento druh soli sa získava kryštalizáciou morskej vody, ktorá sa vysušila slnečnými lúčmi. Na povrchu takzvaných morských solí sa tvoria jemné kryštalické vločky, ktoré sa zbierajú ručne a potom sa nebielia ani inak chemicky neupravujú. Vďaka tomu má táto vzácna morská soľ jedinečnú chuť a môžete si ju vychutnať bez akýchkoľvek výčitiek.

Prečo je soľný kvet taký vzácny? Hlavne kvôli náročnosti jeho zberu. Je úplne závislý od jedinečného klimatického prostredia, dobrých poveternostných podmienok a šetrného zaobchádzania. Jemné vločky sa nevytvoria, ak prší alebo fúka silný vietor. Morské saliny zároveň potrebujú ideálnu kombináciu vlhkosti a slnka.

Náš soľný kvet z Kampotu pochádza z pobrežných oblastí tejto provincie, kde sa techniky pestovania a zberu nezmenili po stáročia. Miestni farmári čakajú s dlhými hrabľami na správny okamih, aby zozbierali soľný kvet z hladiny a okamžite ho zabalili a poslali vám, aby ste si mohli vychutnať jedinečnosť tohto prírodného daru mora.

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments