Platba na dobierku teraz ZADARMO!

Šampanské medzi korením, ktoré s bielym korením, čo poznáte, nemá nič spoločné. Dodnes si pamätáme, ako naňho reagovali najlepší českí šéfkuchári: „S bielym korením mi sem ani nechoďte, veď smrdí.“ No a nakoniec väčšina z nich biele korenie skúsila a rada ho používa. Prečo? Pretože pravé biele korenie dokonale a jemne podkresľuje každé jedlo, bez toho, aby ste ho takmer cítili.

V čom je teda rozdiel medzi bielym  korením z obchodu a naším bielym korením?

Klasické biele korenia v obchodoch sú lúpané z nedozretého čierneho korenia a majú tendenciu zatuchnúť, preto ho nikto nemá rád. Pravé biele korenie sa má však lúpať až zo zrelého červeného korenia, a vďaka tomu získa vlastnosti, pre ktoré ho vyhľadávajú najlepší svetoví šéfkuchári – nežne otvára chuťové poháriky a znásobuje chute v jedle! Pásiky na bielom Kampotskom korení naviac znamenajú, že každá z guličiek je olúpaná ručne, nie strojom, takže si zachová maximum svojich živín a chutí. Snehovo biele guličky sú opakom aromatického červeného korenia – jemná smotanová vôňa s tónmi cédrového dreva a citrusov sa úplne nenápadne vkradne do jedla. Prvé sekundy necítite nič, ale potom sa všetky chute rozohrajú v puse na maximum, a aj úplne jednoduché jedlo sa stane gurmánskym zážitkom.

Vedeli ste, ako sa získava pravé biele korenie? Je to jadierko pravého červeného korenia, ktoré sa získava jeho namočením do vody a olúpaním šupky.

Ako ho používať v kuchyni? Biele Kampotské korenie je kráľom, ktorý sa hodí na všetko. Nám najviac učarovalo pri grilování s tmavým mäsom, fantastické je namleté na syroch a syrových pokrmoch, páruje sa tiež rado s vínom a tapas. Výborne vyladí zeleninové polievky, halušky, pestá, čokoľvek so zemiakmi, cestoviny, domáce pečivo, ázijskú kuchyňu, či nátierky. V českej kuchyni dalo nový rozmer tradičným svetlým omáčkam ako je sviečková.

Vyskúšajte doma trebárs recepty od Pavlíny Lubojatzky, ktorá biele korenie používa rada na hráškový krém - https://www.kampotskypepr.cz/a/hraskovy-krem-od-lubojatzky-couple-s-bilym-kampotskym-peprem , alebo si vyrobte doma pravé Taliansko s jej foccaciou s pestom tu: https://www.kampotskypepr.cz/a/foccacia-od-lubojatzky-couple-s-bilym-kampotskym-peprem či vyskúšajte biele Kampotské korenie ako príjemnú zmenu na šalát, kam bežne dávate korenie červené. Uvidíte, že chuť je úplne iná!

Vo vašom vrecku alebo skúmavke sa vždy nachádza čerstvé Kampotské korenie balené ručne najneskôr  mesiac pred predajom pod našou kontrolou. V tom je náš obrovský rozdiel oproti konkurencii, ktorý najlepšie poznáte vy – naši zákazníci, a to na chuti korenia. Práve čerstvosť u bieleho korenia je obzvlášť dôležitá pre to, aby nezatuchlo.

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments