🔥  Letná akcia 1+1 na čierne Kampotské korenie - platí len do konca augusta!|⏱  Produkty bez gravírovania sa odosielajú do nasledujúceho dňa

V našom druhom diely putovania za korením, ktoré v svojej podstate korením vôbec nie je, sa opäť pozrieme do rôznych kútov našej planéty, v ktorých rastú rastliny pre svoju charakteristickú chuť a vôňu pomenované po korení. K ich pomenovaniu často dochádzalo na základe zmätených prekladov, vďaka ktorým má dnes paprika (pepper) v anglickom jazyku rovnaké označenie ako korenie (pepper), či podobnosti s klasickým korením.

To je prípad aj tzv. cayennského korenia, pomenovanom po prístavnom meste Cayene vo francúzskej Guyane. Toto „korenie“ je v skutočnosti štipľavou, na jemno podrvenou paprikou, ktorá hrá významnú úlohu napríklad v mexickej kuchyni. Tej dodáva na známej pekelnej štipľavosti.

Na našom prvom stretnutí s korením nekorením sme skončili v Afrike. Na tomto kontinente je možné sa stretnúť tiež s korením nazývaným ako rajské zrná. Jedná sa o plody zaujímavej rastliny vyskytujúcej sa v bažinatých oblastiach západoafrického pobrežia. Opäť sa jedná o plody so štipľavou chuťou, vďaka ktorej sú zrnká ukrývajúce sa vo veľkom struku občas zamieňané za klasické korenie. 

A v Afrike ešte zostaneme vďaka etiópskemu koreniu. To býva označované aj ako horké drevo, a jedná sa o strom rastúci v oblastiach subsaharskej Afriky. Aj ten plodí semená s výrazne štipľavou chuťou. Semená sú v tomto prípade využívané nielen ako dochucovadlo pokrmov, ale sú tiež obľúbené pre svoje liečivé účinky.

Aj v momente, keď si do svojho jedla pridáte trochu toho horského korenia, sa o korenie vôbec nejedná. Ide o plody kríku z oblasti v Austrálii a blízkej Tazmánie. Chuť tohto korenia je zo začiatku prekvapivo sladkastá, no veľmi rýchlo sa mení v korenistú.

Naše rozprávanie zakončíme nad opojným nápojom kawa či awa, ktorý sa získava z koreňov rastliny známej ako piepor opojný. Jedná sa o nápoj vyznačujúci sa svojimi relaxačnými a povzbudzujúcimi účinkami, podobne ako káva.

Až si teda nabudúce budete kupovať korenie, ktoré nie je označené ako čierne, zelené, biele či červené, rozhodne sa nejedná o pravé korenie. To je totiž len jedno, pričom to vôbec najlepšie sa pestuje v kambodžskej oblasti Kampot. Pokiaľ chcete poznať jeho originálny príbeh, môžete tak učiniť prostredníctvom nás, .pepper..fieldu.

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments