💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

V našom druhom diely putovania za korením, ktoré v svojej podstate korením vôbec nie je, sa opäť pozrieme do rôznych kútov našej planéty, v ktorých rastú rastliny pre svoju charakteristickú chuť a vôňu pomenované po korení. K ich pomenovaniu často dochádzalo na základe zmätených prekladov, vďaka ktorým má dnes paprika (pepper) v anglickom jazyku rovnaké označenie ako korenie (pepper), či podobnosti s klasickým korením.

To je prípad aj tzv. cayennského korenia, pomenovanom po prístavnom meste Cayene vo francúzskej Guyane. Toto „korenie“ je v skutočnosti štipľavou, na jemno podrvenou paprikou, ktorá hrá významnú úlohu napríklad v mexickej kuchyni. Tej dodáva na známej pekelnej štipľavosti.

Na našom prvom stretnutí s korením nekorením sme skončili v Afrike. Na tomto kontinente je možné sa stretnúť tiež s korením nazývaným ako rajské zrná. Jedná sa o plody zaujímavej rastliny vyskytujúcej sa v bažinatých oblastiach západoafrického pobrežia. Opäť sa jedná o plody so štipľavou chuťou, vďaka ktorej sú zrnká ukrývajúce sa vo veľkom struku občas zamieňané za klasické korenie. 

A v Afrike ešte zostaneme vďaka etiópskemu koreniu. To býva označované aj ako horké drevo, a jedná sa o strom rastúci v oblastiach subsaharskej Afriky. Aj ten plodí semená s výrazne štipľavou chuťou. Semená sú v tomto prípade využívané nielen ako dochucovadlo pokrmov, ale sú tiež obľúbené pre svoje liečivé účinky.

Aj v momente, keď si do svojho jedla pridáte trochu toho horského korenia, sa o korenie vôbec nejedná. Ide o plody kríku z oblasti v Austrálii a blízkej Tazmánie. Chuť tohto korenia je zo začiatku prekvapivo sladkastá, no veľmi rýchlo sa mení v korenistú.

Naše rozprávanie zakončíme nad opojným nápojom kawa či awa, ktorý sa získava z koreňov rastliny známej ako piepor opojný. Jedná sa o nápoj vyznačujúci sa svojimi relaxačnými a povzbudzujúcimi účinkami, podobne ako káva.

Až si teda nabudúce budete kupovať korenie, ktoré nie je označené ako čierne, zelené, biele či červené, rozhodne sa nejedná o pravé korenie. To je totiž len jedno, pričom to vôbec najlepšie sa pestuje v kambodžskej oblasti Kampot. Pokiaľ chcete poznať jeho originálny príbeh, môžete tak učiniť prostredníctvom nás, .pepper..fieldu.

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments