💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

Pokiaľ nás sledujete pravidelne, všimli ste si nový článok od Khmer Times, ktorý sme uverejnili u nás na Facebooku a ktorý sa týka toho, ako dôležité je práve chránené zemepisné označenie Kampotského korenia a aký je jeho dôsledok v celom kontexte. Rozhodli sme sa vám tento dôležitý článok preložiť a dovysvetliť, aby sme vám ešte viac priblížili jedinečnosť Kampotského korenia.

Svetová organizácia duševného vlastníctva, inak známa pod skratkou WIPO, je organizácia, ktorá od roku 1967 dbá na to, aby bola čo najviac chránená jedinečnosť duševných aj fyzických produktov ľudskej kultúry. Medzi tieto produkty patrí aj Kampotské korenie, ktoré je neoddeliteľnou súčasťou kambodžskej poľnohospodárskej kultúry, ktorá ho po generácie pestuje a šľachtí do podoby najlepšieho korenia na svete.

Počas minulého roku vstúpil v platnosť tzv. Ženevský akt Lisabonskej dohody, čo je zmluva, ktorá je spravovaná práve organizáciou WIPO. Zjednodušene povedané sa jedná o zmluvu, vďaka ktorej môžu jednotlivé medzinárodné organizácie u svojich produktov jasne zdôrazňovať ich pôvod, a tiež zemepisné označenie.

Tieto ochranné nástroje pomáhajú lokálnym producentom odlišovať ich výrobky od ostatných, ktoré nedosahujú takých kvalít, zviditeľňujú ich, a tým im napomáhajú k vyšším zárobkom.

Jednou z prvých zemí, ktorá sa do celého systému Ženevského aktu Lisabonskej dohody zapojila, je Kambodža, ktorá tak získala možnosť udeliť niektorým zo svojich produktov špecifické zemepisné označenie. A nie je prekvapením, že sa tejto cti dostalo práve Kampotskému koreniu, ktorý sa tak môže svojou jedinečnosťou prezentovať ako prvý kambodžský produkt na území Európy.

Vďaka tomu získava úplne jasné dominantné postavenie medzi ostatnými koreniami, ktoré zreteľne upozorňuje na príbeh nielen zrniek korenia, ktoré rastú na jednom z najkrásnejších miest sveta, ale tiež poukazuje na príbehy ľudí, ktorí sa venujú tradícii jeho pestovania dlhé storočia. To otvára Kampotskému koreniu úplne nové možnosti, ako o sebe dať vo svete vedieť a ukázať ľuďom, aká jedinečná a intenzívna môže chuť korenia v skutočnosti byť.

Pokiaľ teda budete nakupovať Kampotské korenie, známky s písmenami PGI (Protected Geographical Indication) či GI (Geographical Indication) vám napovedia, že sa skutočne jedná o pravé Kampotské korenie so všetkým ako má byť. 

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments