Svetový unikát - to je lyofilizované čerstvé kampotské korenie so soľným kvetom. Špeciálny proces lyofilizácie zaručuje, že takto pripravené potraviny si zachovajú maximálnu čerstvosť, kvalitu a veľmi intenzívne chuťové akcenty. Pre Kampotské korenie s príchuťou soli tento proces znamená skutočnú explóziu chuti, čo si tento rok všimla aj prísna porota Guild of Fine Food, ktorá zasadala v Londýne v rámci prestížneho ocenenia Great Taste Awards a udelila mu tri hviezdičky. Tým sa lyofilizované korenie z Kampotu dostalo medzi 1,5 % takto ocenených potravín.

Porota už 27 rokov oceňuje najlepšie jedlo na svete. Každý rok získavajú svojich vlastných "Oscarov". Viac ako 500 porotcov hodnotí všetky výrobky prihlásené do súťaže počas dvoch mesiacov. Každý z nich starostlivo ochutnávajú naslepo špičkoví kuchári, nákupcovia, maloobchodníci, reštaurátori a potravinoví kritici. V celosvetovej konkurencii si miesto troch hviezdičiek našli historicky len dve české potraviny. Ďalším zlatým klincom je lyofilizované zelené Kampotské korenie, ktoré dovážame do Českej republiky ako 100 % bio fair trade produkt.

Jedlo, ktoré nemá nikto na svete

Porotcovia v súťaži Great Taste Awards hľadajú skutočne skvelú chuť bez ohľadu na značku alebo obal. V lyofilizovanom korení nájdu viac. "Na začiatku bola túžba priniesť do Európy skutočne čerstvé korenie. Jeho jemná chuť je ešte zelená, keď sa odtrhne z rastliny," hovorí Lukáš Hejtmánek, jeden z našich zakladateľov, ktorý sa od začiatku výrazne podieľal na vývoji lyofilizovaného korenia.

Lyofilizácia je proces, ktorý zahŕňa hlboké zmrazenie zrniek korenia, vďaka čomu si korenie zachováva svoju maximálnu autentickú chuť, ktorá je neporovnateľná so žiadnym iným korením na svete. "Keď takto pripravíte papriku, stačí ju doma namočiť do oleja alebo akejkoľvek tekutiny a guľôčka opäť absorbuje vlhkosť a vráti sa do rovnakej podoby, v akej bola tesne pred zberom," vysvetľuje Lukáš. Všetky zaujímavosti o procese lyofilizácie a odporúčania, ako s korením pracovať v kuchyni, nájdete v našom článku: Lyofilizované Kampotské korenie

V žargóne Great Taste znamenajú tri hviezdičky jedno jednoduché slovo: Vynikajúce. Je to ocenenie za výnimočne chutné jedlo, ktoré sa každoročne udeľuje menej ako 2 % prihlásených jedál z celého sveta. Samotné ocenenie vás povzbudzuje, aby ste neodišli z obchodu bez toho, aby ste si túto potravinu kúpili. Navyše si u nás môžete byť istí, že nakupujete čo najudržateľnejšie a podporujete dobrú vec. 

Gastronomická jedinečnosť so srdcom na správnom mieste

Keď sme v roku 2018 začali náš projekt .pepper..field, pridala sa k nám Česká rozvojová agentúra. V rámci rozvojového programu v Kambodži, ktorého cieľom je zlepšiť ekonomickú situáciu malých poľnohospodárov, nám tiež pomohla vyvinúť lyofilizované korenie nákupom českých lyofilizátorov LYOTRADE. Zákazník tak získa skutočnú autentickú Kambodžu u seba doma a na oplátku si môže byť istý, že pomáha konkrétnym ľuďom žiť dobrý život v iných častiach sveta.


Šéfkuchári radi varia aj s lyofilizovaným korením

Naše lyofilizované korenie je obľúbené v renomovaných českých reštauráciách. Napríklad Casa de Carli v Prahe teraz varí vlastné menu, ktoré ho obsahuje! V súčasnosti sa nachádza aj na jedálnom lístku v Londýne, kde ho použili na trojhviezdičkovej večeri, ktorú pripravil finalista súťaže Master Chef a jeden z porotcov súťaže Tony Rodd v renomovanej reštaurácii Copper & Ink. Ako už názov večere napovedá, išlo o jedlo zložené z niektorých tohtoročných ocenených jedál. Nemôžeme sa dočkať, až sa pochválime niektorými receptami.

Je to neopísateľný pocit byť medzi najlepšími potravinami na svete, ako sú napríklad najlepšie syry, panenské olivové oleje alebo delikatesy, ako sú ustrice. Je to pre nás česť a sme si istí, že čerstvé lyofilizované korenie Kampot medzi ne určite patrí. 

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments