💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

„My by sme radi ochutnali to čerstvé zelené korenie, tak ako ho jete v Kambodži,“ počúvali sme od zákazníkov často.  No a tak sme sa pre túto myšlienku nadchli, až vznikol skutočný svetový unikát - mrazom sušené čerstvé zelené Kampotské korenie. Skrátka a dobre naši farmári natrhali čerstvé zelené bobuľky, ktoré sme zavakuovali spolu so soľou a poslali k nám do ČR. Tu sme si následne prenajali lyofilizátor od českej firmy LYOTRADE a pikantný poklad bol na svete! Proces lyofilizácie však trvá veľmi dlho, preto je jeho dodávka veľmi limitovaná.

Prečo je lyofilizované Kampotské korenie tak dobré?

Špeciálny proces lyofilizácie slúži pre zachovanie maximálnej kvality, čerstvosti a chuťových akcentov pravého čerstvého Kampotského korenia - z Kambodže až na váš tanier! Toto korenie je rovnako ako ostatné naše korenia 100% organický fair trade produkt, s láskou zbieraný, ktorý sme osobne vyvinuli ako prvý na svete. Vďaka lyofilizácii sa neuveriteľná intenzita čerstvého Kampotského korenia zjemní a pri konzumácii tak cítite delikátnu korenistú chuť, ktorá pripomína čerstvo odtrhnuté bobuľky na kambodžskom pobreží, avšak s oveľa jemnejšou intenzitou.

Často sa nás pýtate, ako ho používať v kuchyni

Jeho hravosť v kombináciách s rôznymi pokrmami je takmer nekonečná! Pri spojení s tekutinou či olejom gulička naspäť nasaje vlahu a chutí ako čerstvá - hodí sa perfektne k steakom a akémukoľvek mäsu, na prípravu omáčok, do cestovín, na mäso či podrvený na grilovanie. Poteší aj vegetariánov v šalátoch s bylinkami, na rizotách (napr. v špargľovom), alebo ho môžete jesť len tak! Nepatrí do mlynčeka, používa sa v kuchyni celé, prípadne drvené v mažiari.

Ako dlho mi lyofilizované korenie vydrží?

Toto čerstvé korenie je zatavené v doypack vrecku a vydrží vám minimálne tri mesiace bez skladovania v chladničke. Pokiaľ ho plánujete uchovávať dlhšie, doporučujeme ho dať do chladničky. Soľ pôsobí ako prirodzený konzervant, takže sa nemusíte báť, že by jeho kvalita zoslabla.

Dôležité je hlavne pochopiť, ako lyofilizované Kampotské korenie funguje v kuchyni, a že je čerstvým korením, nie jeho sušenou obmenou. V praxi to znamená naučiť sa využívať jeho celé guličky, maximálne ich nahrubo drvenú variantu, ktorá sa ideálne zapracováva v priebehu varenia, aby natiahla tekutiny dovnútra.

TIP na jednoduché tapas: prekvapila vás doma návšteva? Pokiaľ máte kvalitné pečivo a olivový olej, doporučujeme nadrvené lyofilizované korenie dať do mištičky s olivovým olejom a pečivo v ňom namáčať. U nás v .pepper..rodine má toto jednoduché tapas vychádzajúce z Talianska veľký úspech!

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments