💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

Ak idete do obchodného reťazca a hľadáte najkvalitnejšie korenie, odporúčame vám, aby ste sa otočili a odišli. Štandardní predajcovia korenia, ktorí majú na svojich pultoch okrem korenia najmenej 10 iných korení, balia korenie do pestrofarebných obalov, ktoré vám veľa nepovedia o kvalite korenia vo vnútri. Ako teda spoznáte skutočne dobré korenie?

Niekoľko dôležitých ukazovateľov

Aby sa korenie z regiónu Kampot dostalo na váš stôl, musí spĺňať niekoľko kritérií, ktoré sa sledujú počas zberu, v procese triedenia u farmárov a potom v procese triedenia u nás. Okrem toho existuje kniha špecifikácií pre zrnká - Book of specifications - kniha, v ktorej sú uvedené presné parametre, ktoré musí mať Kampotské korenie, aby každé zrnko dosiahlo najlepšiu kvalitu, a teda aj chuť!

Prvým dôležitým ukazovateľom kvality je veľkosť zrna. Malé zrnká korenia prezrádzajú, že rast neprebiehal v ideálnych podmienkach, čo sa odráža aj na kvalite chuti. Hoci veľkosť zrna nie je štandardom pre všetky druhy korenia na svete, veľa napovie o kvalite Kampotského korenia.

Druhým dôležitým kritériom je hmotnosť a tvrdosť plodov. Môžu byť krásne veľké, ale vo chvíli, keď vážia o polovicu menej ako ostatné zrnká, je jasné, že jadro nie je správne vyvinuté. Takéto jadro sa najlepšie zistí ponorením do vody, pričom problematické (svetlé, duté) zrná vyplávajú na povrch a odhalia svoju "farbu". ☺

Bio nebio?

V neposlednom rade je kvalita korenia založená aj na jeho chemickej čistote. Môžeme hrdo vyhlásiť, že chémia a naši farmári nie sú priatelia a radšej sa držia tradičných a o to udržateľnejších postupov, v ktorých nie je miesto pre chemické hnojivá a postreky proti hmyzu. Hnojí sa najmä kravským hnojom a všetko pravidelne kontrolujú certifikované zemědělské organizácie. Naše korenie je preto nielen 100 % organické, ale aj bezlepkové a čisté - neobsahuje žiadne prísady, pesticídy ani zvyšky obilnín, čo je bežná prax "lacného korenia".

100% selekcia - slovo, ktoré môže znamenať čokoľvek

Pre nás to však znamená, že keď otvoríte vrecúško alebo skúmavku, nájdete v nej 100 % iba korenie a žiadne prekvapenie v podobe kamienkov, vetvičiek, prachu alebo iných nečistôt, ktoré sa bežne vyskytujú v reťazových koreniach. Nie je však ľahké dosiahnuť 100 % kvalitu - kambodžskí farmári musia ručne zbierať pinzetou Kampotské korenie a posielať ho k nám do Českej republiky v čistote približne 98 %. Odošleme ho do sortexu, ktorý z neho odstráni posledné stebielko trávy a korenie stopercentne vyčistí. ☺

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments