💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

Vzduch je presýtený vôňou mora a pod nohami je vrstva soľnej kôry. Sme na salinách, kde na povrchu malých prírodných bazénov v slnečnom žiare kvitnú tisíce snehobielych soľných kvetov. Kvitnú len na niekoľkých miestach na svete, kde sa tradične zbierajú a vyvážajú na váš stôl, aby obohatili vaše jedlo kúskom mora alebo oceánu.

Ako vzniká pravý soľný kvet? 

Zrážanie soli z morskej vody slnečnými lúčmi, ktoré odparujú vodu, vytvára na povrchu malé kryštáliky. Na tento účel sa na salinách budujú malé prírodné bazény, do ktorých sa privádza voda z blízkeho oceánu alebo mora. Slnko sa do týchto bazénov opiera počas celého dňa a vietor sa pohráva s ich hladinou.

Saliny sú pretkané sústavou hrádzí a kanálov, ktorými sa reguluje výška vodného stĺpca v nádržiach a gravitáciou sa voda postupne dostáva do špeciálnych soľných vaní, ktoré sú akýmsi záhonom, na ktorom začína kvitnúť soľný kvet.

V okamihu, keď sa na hladine nádrže začnú objavovať trblietavé soľné vločky, je ten správny čas na ich zber. Tento proces by sa mal vykonávať ručne pomocou drevených hrabličiek, ktorými sa opatrne zbiera soľ z povrchu panvice. Kvety nie sú ošetrené, opláchnuté ani chemicky bielené.

Balí sa a posiela hneď, ako narástol

Nerafinovaný. Nie je nijako ošetrený. A s autentickým vzhľadom a farbou. Len tak sa zaručí nezameniteľná chuť soľného kvetu, ktorý nie je len slaný, ale obsahuje celý rad chutí, aróm a vôní mora. My ho balíme do opakovane použiteľných nádob na zips alebo do sklenených pohárov, ktoré nám tu na zákazku vyrába jedna skláreň.

Bohužiaľ, na trhu sú aj slané kvety, ktoré nemajú všetky tieto výhody. Ide o umelo vytvorené soľné vločky, ktoré kryštalizujú umelým sušením, potom sa bielia oplachovaním a prezentujú sa ako originál, ktorý vás však svojou chuťou sklamú.

Pravých soľných kvetov je málo.

Hľadajte tie, ktoré sa vyrábajú v portugalskom Algarve, francúzskej Normandii, na Kanárskych ostrovoch alebo na Malorke. Mimo Európy sa pravý soľný kvet vyskytuje aj v niektorých častiach Kanady, Mexika a Brazílie, samozrejme, netreba zabúdať na dlhú tradíciu zberu soľného kvetu v Kampote v Kambodži. Navyše, kúpou nášho soľného kvetu z Kampotu, ktorý nakupujeme od komunity rodín, ktoré dodržiavajú všetky ekologické a etické zásady, viete, že dostávate nielen chutnú soľ, ale aj dobrú a zodpovednú soľ!

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments