💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

Čierne korenie je komoditou; nájdete ho takmer v každom obchode v regáli s koreninami. Aj keď je každá gulička a každý nadrvený úlomok zdanlivo rovnakým produktom, niektoré čierne korenia sa od seba nemôžu líšiť viac. Rozdiel je v cene, chuti, ale tiež v dopade jeho pestovania na naše životné prostredie a farmárov, ktorí ho vypestovali.

Korenie bez ochrannej známky nemajú ľahký osud

Pokiaľ by sme urobili chemický rozbor obsahu vrecúšok s korením, ktoré predávajú tradičné nadnárodné spoločnosti, zistili by sme, že mimo korenia obsahujú aj ďalšie látky, ktoré nemajú s prirodzeným procesom rastu korenia nič spoločné. Tieto látky, často len v stopovom množstve, sú spomienkou na chémiu, ktorou boli ošetrované rastliny pieporu a na umelé hnojivá, pomocou ktorých sú rastliny držané pri živote v už celkom vyčerpanej pôde.

Masová produkcia korenia, v ktorej sú podobné praktiky úplne bežné, neuveriteľným spôsobom devastuje nielen pôdu, ale je náročná aj na vodné zdroje a zaťažuje životné prostredie celej lokality. Naviac je také korenie vykupované pod cenou a neustále sa presúva po trhoch, kde je po tonách rozpredávané ďalším a ďalším predajcom, čím rastie jeho cena a v čase, ktorý býva dlhý minimálne niekoľko mesiacov, klesá už tak nevalná chuť.

Kampotské korenie zaručuje najvyššiu možnú kvalitu

Obsah jedného vrecúška korenia zakúpeného v supermarkete tak má za sebou cestu plnú pesticídov, emisií a nekalých obchodných praktík. Avšak existuje aj iný spôsob pestovania, etickejší a pozitívnejší, ktorý sa týka aj nášho korenia, teda pravého Kampotského korenia od .pepper..field. Ten je unikátny nielen oblasťou, v ktorej je pestovaný, ale líši sa predovšetkým prístupom farmárov a spôsobom, akým sa dostáva až do vašich rúk.

Žiadne pesticídy, žiadne umelé hnojivá, len prirodzený proces, počas ktorého sú rastliny piepora pestované už tisíce rokov. Kampotskí farmári sú verní pestovateľským postupom svojich predkov, vďaka ktorým sú schopní vypestovať zrnká korenia jedinečnej chuti.

Tú sme objavili počas našich ciest po Kambodži aj my a rovnako, ako sme si pred rokmi zakúpili prvé korenie pre našu osobnú spotrebu priamo od farmárov, aj dnes týmto spôsobom nakupujeme korenie priamo pre vás. Osobná selekcia tých najlepších zŕn a priama podpora farmárov sú základnými kameňmi celého nášho projektu, ktorý do Českej republiky prináša korenie vyhľadávané tými najlepšími kuchármi sveta. Každé vzácne vrecúško, ktoré tak držíte v ruke, je čerstvo balené ten istý mesiac a bez akéhokoľvek prostredníka dovezené od farmára priamo k nám domov. Pretože to je tá cesta, ktorá dáva zmysel a ktorá nás baví – úprimná a priama!

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments