💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 3,99 €|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zadarmo do Packety od 60 €

♨️  Naše nové produkty

Aj keď aktuálna situácia v našej zemi, a podobne ani nikde inde vo svete, cestovaniu príliš nenahráva, ťažké časy raz pominú a my si budeme znova môcť vychutnávať slobodu a výlety do všetkých kútov sveta. Cestovanie v dobe pokoronavírovej by však mohlo byť trochu iné, s ďaleko väčším dôrazom na udržateľnosť a autenticitu.

Prečo? Koronavírus nám ukázal krehkosť základov, na ktorých stojí naša spoločnosť a negatíva globalizácie. To, čo bolo pred rokom len akousi nákazou rozpútanej v Číne, je dnes problém, ktorý obmedzuje život každého z nás. Spoločnosť otáčajúca sa na plné obrátky takmer zo dňa na deň zamrzla, ľudia poznali, aké krehké sú mechanizmy, vďaka ktorým žije väčšina ľudí v takom blahobyte. Ešte k tomu sa jasne ukázalo, ako moc toto spomalenie prospieva našej planéte. Znížená miera dopravy aj výroby priniesla viac pokoja a regeneráciu ekosystémov, poklesla miera emisií v ovzduší a menšie množstvo turistov napríklad do kanálov talianskych Benátok navrátilo život v podobe rýb a vodných vtákov.

A presne to sú koronavírusové dopady, ktoré nám pomôžu otvoriť oči a zmeniť náš prístup k celej hromade vecí, cestovanie nevynímajúc. Lietať na víkendové dovolenky len preto, pretože je letenka zlacnená na 15 eur? Lákavá ponuka, vďaka ktorej za sebou ale zanecháte významnú uhlíkovú stopu a danú destináciu počas dvoch dní v podstate vôbec nespoznáte. 

Ďaleko lepším a zodpovednejším riešením sú menej časté, zato dlhšie, dovolenky. Počas nich budete mať šancu poriadne poznať dané miesto, zoznámite sa s miestnou kultúrou, ochutnáte všetky jedlá, užijete si nádherné prírodné pamiatky, naviažete nové priateľstvá, a ešte podporíte miestnu ekonomiku.

Toho však nikdy nedocielime, ak budeme cestovať do vyložene turistických destinácií a bývať v päťhviezdičkových hoteloch nadnárodných developerov, ktoré sú úplne vytrhnuté z reality odohrávajúcej sa za stenami letovísk.

Autenticitu miesta zažijete len v momente, kedy sa ubytujete u miestnych. Tí vám otvoria dvere ku komunite, poznáte vďaka nim, ako vypadá tamojší rodinný život, aké zvyky majú miestni a aké miesta radi navštevujú. Skrátka vďaka nim poznáte oveľa viac, než len turistické lákadlá. A to sa presne dá zažiť trebárs v milovanej Kambodži.

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments