Údené bravčové rebrá na ázijskej báze so šalátom zo žltých reďkoviek
Ingrediencie
- Bravčové rebrá 1500g
Salát
- Žltá redkev
- Červená cibuľa
- Koriander
- Chilli
Marináda
- 75 g čierneho Kampotského korenia
- Soľný kvet
- 75 g horčičných semien
- 50 g semienok feniklu
- 50 g semienok rasce
- 50 g zmesi korenia masala
- 75 g maďarskej papriky (sladká, jemná paprika)
- 25 g muškátového orieška
- 10 kardamónových strukov
Autor: Nyoman Purnata
Postup
Deň predtým
1. Na prípravu nálevu dajte všetky prísady do 1 litra vody a priveďte ich do varu. Odstavte a nechajte vychladnúť. Odstráňte tvrdú kožu a blanky zo zadnej strany rebier (bez kostí) tak, že vložíte čepeľ noža medzi kožu a mäso, urobíte niekoľko malých rezov, aby sa koža uvoľnila, a potom ju stiahnete.
2. Pripravené rebro ponorte do studeného nálevu (dbajte na to, aby bolo celé ponorené v náleve) a uložte na 12 hodín do chladničky.
3. Medzitým si pripravte marinádu, jemne pomeľte ingrediencie v mlynčeku na kávu trením. Odvážte marinádu a 50 gramov odložte bokom. Zvyšok marinády nebudete potrebovať, ale môžete ho samozrejme použiť pri príprave iného pokrmu.
V deň údenie
1. Rebierka vyberte z nálevu a zľahka ich osušte kuchynskou utierkou. Potrite marinádou a nechajte 2 hodiny odpočívať v chladničke.
2. Zapáľte drevené uhlie v Big Green Egg a rozohrejte ho na 100 °C. Na žeravé uhlie rozsypte hrsť čerešňových lupienkov, ktoré sa budú dymiť, do EGG umiestnite convEGGtor alebo nerezový convEGGtor košík s dvoma polovičnými kameňmi. Položte naň rošt a pripravené rebrá. Vložte sondu Meater do stredu mäsa a nastavte teplotu na 70 °C. Zatvorte veko EGG a nechajte rebrá variť, kým sa v jadre mäsa nedosiahne požadovaná teplota.
3. Rebrá vytiahnite z EGG, keď teplota v jadre mäsa dosiahne 70 °C. Zabalte ich do fólie s trochou masla a whisky a položte späť na stojan na vajcia. Mäso si dlho udrží svoju vnútornú teplotu. Nechajte ju variť, kým teplota jadra nedosiahne 90-95 °C. Keď mäso dosiahne požadovanú teplotu, vyberte rebrá z EGG a nechajte ich pol hodiny odpočívať prikryté fóliou. Varte pri nízkej teplote, kým sa nezíska tretina pôvodného objemu.
4. Vyberte rošt z nehrdzavejúcej ocele z EGG a vložte liatinový rošt. Nechajte ConvEGGtor v EGG. Zahrejte na 180 °C. Odbaľte mäso z fólie. Položte ho na gril kosťou nadol (na liatinovú grilovaciu dosku, ak ju máte k dispozícii) a zatvorte veko EGG. Mäso nechajte karamelizovať približne 30 minút. Medzitým nakrájajte všetky prísady na šalát a zmiešajte ich. Z vajíčka odstráňte rebrá. Rebrá medzi kosťami rozrežte na štyri časti.
Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!
Miriam
Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.
Laco
Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)
Adela