AKCIA 1+1 na čierne Kampotské korenie | Platba na dobierku teraz ZADARMO!

Suroviny

CESTO A KAKAOVÁ DROBENIČKA:

  • 100 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 60 g mandlovej múky (možno tiež v mixéri posekať mandle bez šupky najemno)
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 60 g trstinového cukru
  • 100 g masla
  • 2g prášku do pečiva
  • 2g soli
  • 2g kakaa

TVAROH:

  • 250 g odtučneného tvarohu
  • 2 žĺtky
  • 20g čakankového sirupu / medu
  • kôra z polky limety
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • zrniečka z polky vanilkového lusku

OVOCIE:

Autor: LUBOJATZKY COUPLE

Postup

Cesto

V strednej mise si zmiešame obidve múky, sušený kokos, trstinový cukor, prášok do pečiva a soľ. K zmesi pridáme maslo vytiahnuté z chladničky nakrájané na menšie obdĺžniky. Končekmi prstov cesto prepracujeme. Pracujeme rýchlo a nezahrievame zmes dlaňami. Potom vložíme do chladničky vychladnúť.

Tvaroh

Vo vyššej nádobe vyšľaháme tyčovým mixérom s metličkou alebo iným šľahačom tvaroh, žĺtka, čakankový sirup (prípadne med), nastrúhanú limetovú kôru, vanilkový extrakt a zrniečka z vanilkového lusku.

Ovocie

V mise zmiešame černice s trstinovým cukrom, koňakom a nadrteným červeným kampotským korením.

Forma

Kruhovú formu o veľkosti 15 cm položíme na plech s papierom na pečenie. Podľa výšky formy urežeme zo zvyšku papiera na pečenie dlhý pruh, ktorý priložíme dovnútra formy ku stranám. Papier na bokoch formy si môžeme prichytiť štipcami na prádlo, alebo si namočíme prst do oleja, ním obkrúžime formu a papier na pečenie sa prichytí.

Kompletovanie

Predohrejte si trúbu na teplovzduch 160 stupňov. Do formy vložíme ¾ cesta. Prstami sa snažíme cesto rozprestrieť po celej ploche formy. Cesto tiež prstami vytlačíme smerom na vrch po hranách formy, aby nám vytvorilo lepší okraj pre krém. Zvyšok cesta v mise zmiešame s kakaom a dáme stranou. Na cesto nalejeme tvarohový krém a stierkou uhladíme povrch. Do formy nasypeme černice, tak aby boli jedna vedľa druhej. Ovocie nezatlačujeme do tvarohu. Ak nám zostal v miske zvyšok koňaku, dolejeme ho do formy. Teraz prichádza rad na kakovú drobeničku. Prstami ju rovnomerne rozdrobíme na ovocie.

Pečenie

Koláč dáme piecť do trúby. Potrvá to približne 35 min. Ale naša trúba pečie jako drak. :-D Nezľaknite sa toho, že bude navrchu drobenička mäkká po vytiahnutí z trúby. Tým, že je v nej maslo, stuhne až po vychladnutí. Koláč sme nechali na plechu a vo forme skoro vychaldiť. Potom sme opatrne formu otvorili a odstránili papier na pečenie zo strán. Pretože cesto obsahuje tvaroh a ten my máme radi vychladnutý, dali sme koláč před zakrojením vychladiť. :-)

Tak dobrú chuť a budeme radi, keď sa nám pochválite svojimi výtvormi.

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments