Platba na dobierku teraz ZADARMO!

Ingrediencie (na 2 porcie)

  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 2 paličky cesnaku
  • kvalitný olivový olej
  • ½ citrónu
  • rozmarýn
  • korenia na zemiaky
  • čerstvo mleté červené Kampotské korenie
  • soľ

Autor: KAVÁRENSKÁ POVALEČKA

Tieto zemiaky sú skvelé jako príloha ale bez problémov ich môžete podávať ako hlavné jedlo. Najlepšie sú miesto chipsov podávané večer k filmu :-).

Zemiaky Hasselback boli prvýkrát pripravené v roku 1953 kuchárom Leifom Elissonom v stockholmskej reštaurácii Hasselbacken.

Postup

1. Rozpálte

Trúbu rozpálte na 200°C a rošt na pečenie umiestnite do strednej polohy.

2. Očistite a nakrájajte

Zemiaky dobre očistite pod studenou vodou a osušte. Zemiak jeden po druhom položte medzi dve varešky (alebo čínske paličky či špajle) a nožom ich narežte na cca 1 mm silné plátky. Plátky vďaka paličkám nedokrojíte až dolu a zemiak tak zostane vcelku a nerozpadne sa. Zemiaky rozložte do zapekacej nádoby.

3. Okoreňte

Cesnaku ostrým nožom odrežte „hlavičku“, tú nebudeme potrebovať. Cesnak musí byť narezaný. V miske zmiešajte olivový olej s korením. Zemiaky osolte a okoreňte červeným Kampotským korením. Následne každý zemiak a cesnak potrite zmesou oleja a korenia. Je potreba si trochu oleja schovať na neskôr, bude sa hodiť k ďalšiemu potieraniu. Medzi zemiaky dajte dve vetcičky rozmarýnu.

4. Pečte

Ochutené zemiaky pečte v predohriatej trúbe do mäkka a do chrumkava. Po 30 minutách zemiaky vytiahnite a potrite zvyškom oleja s korením a vložte ich znova do trúby. Bude to trvať 20-30 minút. Dôležité je zemiaky sledovať, aby sa nepripálili, ale aby boli krásne zlaté a chrumkavé.

… asi 10 minút pred dopečením môžete zemiaky posypať nahrubo mletou strúhankou alebo panko strúhankou a vďaka tomu budú zemiaky ešte chrumkavejšie.

5. Dokončite

Po vytiahnutí z trúby zemiaky posypte soľou a čerstvo namletým korením. Môžete tiež pridať kôru z ½ citrónu alebo na jemno nasekanou pažítkou. Podávajte teplé.

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments