Platba na dobierku teraz ZADARMO!

Ingredience

Recept (1 porcia):

  • 300 g hovädzieho vysokého roštenca
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 50 ml smotany
  • 250 g zemiakov
  • 50 g parmazánu
  • Drtené červené a čierne korenie
  • Soľ
  • Olivový olej Chiaalon ATILIO
  • Maldonská soľ

Autor: David v kuchyni

Postup

1. Zemiaky nakrájame na plátky silné cca centimeter, položíme vedľa seba na plech s papierom na pečenie, zalejeme olivovým olejom a dáme do rúry predhriatej na 250°C. Pečieme dokým nie sú zo spodu do zlata.

2. Vývar dáme do rajnice a varíme dokiaľ nezhustne. Následne pridáme smotanu, horčicu a dochutíme soľou a korením. Varíme do dosiahnutia požadovanej konzistencie.

3. Zemiaky vytiahneme z rúry, posypeme parmazánom, červeným korením a zľahka osolíme.

4. Steak vytiahnutý minimálne 30 minút pred tepelnou úpravou z chladničky dôkladne potrieme olivovým olejom.

5. Panvicu rozpálime na maximum a potom na ňu opatrne položíme steak. Opekáme (pri tejto veľkosti) cca 2,5 minút z každej strany. Otočíme len raz.

6. Následne steak vytiahneme z panvice a necháme aspoň 3 minúty odpočínuť na teplom mieste.

7. Rúru zapneme na gril a zapečieme syr na zemiakoch do zlata.

8. Ohrejeme omáčku.

9. Steak nakrájame na plátky.

10. Servírujeme parmazánové zemiaky, omáčku a na ňu pokladieme plátky steaku. Ten posypeme maldonskou soľou a nahrubo nadrteným čiernym korením.

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments