Rib eye steak, parmazánové zemiaky, horčicová omáčka
Ingredience
Recept (1 porcia):
- 300 g hovädzieho vysokého roštenca
- 300 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 50 ml smotany
- 250 g zemiakov
- 50 g parmazánu
- Drtené červené a čierne korenie
- Soľ
- Olivový olej Chiaalon ATILIO
- Maldonská soľ
Autor: David v kuchyni
Postup
1. Zemiaky nakrájame na plátky silné cca centimeter, položíme vedľa seba na plech s papierom na pečenie, zalejeme olivovým olejom a dáme do rúry predhriatej na 250°C. Pečieme dokým nie sú zo spodu do zlata.
2. Vývar dáme do rajnice a varíme dokiaľ nezhustne. Následne pridáme smotanu, horčicu a dochutíme soľou a korením. Varíme do dosiahnutia požadovanej konzistencie.
3. Zemiaky vytiahneme z rúry, posypeme parmazánom, červeným korením a zľahka osolíme.
4. Steak vytiahnutý minimálne 30 minút pred tepelnou úpravou z chladničky dôkladne potrieme olivovým olejom.
5. Panvicu rozpálime na maximum a potom na ňu opatrne položíme steak. Opekáme (pri tejto veľkosti) cca 2,5 minút z každej strany. Otočíme len raz.
6. Následne steak vytiahneme z panvice a necháme aspoň 3 minúty odpočínuť na teplom mieste.
7. Rúru zapneme na gril a zapečieme syr na zemiakoch do zlata.
8. Ohrejeme omáčku.
9. Steak nakrájame na plátky.
10. Servírujeme parmazánové zemiaky, omáčku a na ňu pokladieme plátky steaku. Ten posypeme maldonskou soľou a nahrubo nadrteným čiernym korením.
Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!
Miriam
Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.
Laco
Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)
Adela