Platba na dobierku teraz ZADARMO!

Suroviny

Rajčinová polievka:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 žlté cibule
  • 2 strúžiky cesnaku
  • ½ chilli papričky
  • 200 g čerstvých cherry rajčín
  • 20 g trstinového cukru
  • 700 ml zeleninového (alebo iného) vývaru
  • 1 plechovka drtených rajčín v konzerve
  • 1 lyžica Doppio Concentrato
  • 1 lyžička sušenej bazalky (ak máte čerstvú bazalku, o to lepšie)
  • soľ
  • červené Kampotské korenie

Bazalkové pesto:

  • 6 g bazalky
  • 10 g pecorina
  • 25 g olivového oleja
  • 7 g píniových orieškov
  • 7 g slnečnicových semienok
  • štvrť strúžika cesnaku
  • Soľ podľa chuti
  • biele Kampotské korenie

Na dozdobenie polievky:

  • Dýňové semienka
  • Microgreens červená kapusta
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 červená cibuľa
  • 1 lyžica balsamica
  • 1 lyžica javorového sirupu

Autor: LUBOJATZKY COUPLE

Postup

Krok 1 – Tomatová polievka

Do stredného hrnca nalejeme olej, až bude rozžhavený, vhodíme doň nadrobno nakrájanú cibuľku a necháme o trošku viac než zosklovatieť. K cibuli pridáme nasekaný cesnak nahrubo a chilli papričku nakrájanú na drobno. Spoločne opekáme, dokým sa cesnak krásne nerozvoní. Začneme s pridávaním cherry rajčín, ktoré máme nakrájané na polky. Jednu polku po druhej začneme pridávať reznou stranou do hrnca, rajčinou si vytvoríme miesto cez cibulu, cesnak a chilli tak, aby sa rajčina dotýkala dna hrnca a nemala pod sebou už opečené zeleninu. Následne rovnomerne posypeme celé dno hrnca cukrom a necáhme rajčiny opekať a cukor karamelizovať. Akonáhle budú rajčiny zospodu krásne zlatavé (čo znamená, že tu prebehol proces karamelizácie, ktorý dodá množstvo chuti), rajčiny stiskneme vidličkou tak, aby z nich vytiekla šťava. Ešte dve minúty opekáme, prilejeme vývar, drtené rajčiny a doppio concentrato. Všetko spoločne povaríme. Polievku rozmixujeme v blenderi (prípadne tyčovým mixérom) a prepasírujeme cez sitko. Osolíme, okoreníme, prípadne dodáme trocha cukru alebo naopak kyselosť pomocou červeného vínneho octa.

Krok 2 – Pesto

Do dokonalého mažiara Pepper..field vložíme najprv cesnak. Paličkou búchaním kolmo ku dnu mažiara rozdrtíme cesnak na kašičku. Potom do mažiara dáme píniové oriešky a slnečnicové semineka a znova drtíme. Pridáme nastrúhaný syr pecorino a trením tĺčika rozdrtíme. Pridáme umyté a usušené listy bazalky, ktoré taktiež najprv pobúchame a následne začneme trieť o dno a steny koncom tĺčika, dokiaľ nebudú listy skoro na kašičku. Prilievame olej a neustále trieme tĺčikom, aby sme rozdrtili všetky suroviny. Osolíme a okoreníme.

Krok 3 – Sladkokyselá cibuľka

Na lyžičke olivového oleja osmažíme cibuľu nakrájanú na polkolieska. Akonáhle bude cibuľa zlatavá, pridáme lyžicu balsamica a javorového sirupu. Premiešame, osolíme a dve minúty spoločne opekáme.

Polievku nalejeme do taniera, na vrch pridáme bazalkové pesto, najlepšiu cibuľku, plátky pecorina, trocha opražených slnečnicových semienok, píniových orieškov a na dozdobenie môžeme použiť klíčky z červenej kapusty.

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments