🔥  Akcia 1+1 na čierne Kampotské korenie - platí len do konca augusta!|⏱  Produkty bez gravírovania sa odosielajú do nasledujúceho dňa

Ingrediencie

  • Ingrediencie jednotlivých zložiek nájdete v postupe

Autor: Tomáš Mrvík

Postup

Sataye

Kuracie

Na marinádu použite 1 čajovú lyžičku kurkumy, 1 čajovú lyžičku koriandrových semienok, 2 lyžice oleja, kúsok nastrúhaného zázvoru, 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno, 2 lyžice sójovej omáčky a biele kampotské korenie. Kuracie mäso nakrájajte na tenké prúžky a naložte do pripravenej marinády.

Hovädzie

Marinádu pripravíme z 1 lyžice nastrúhaného zázvoru, 1 lyžice sezamového oleja, 2 lyžíc pomarančového freshe s kôrou, 1 lyžičky palmového cukru, 2 lyžíc sójovej omáčky a čierneho kampotského korenia. Hovädziu roštenku alebo Rump Steak nakrájajte na tenké plátky a naložte do pripravenej marinády.

Krevety

Na marinádu budeme potrebovať 1 kus citrónovej trávy nakrájanej nadrobno, chilli papričku nakrájanú nadrobno, 2 lyžice olivového oleja, 2 nasekané strúčiky cesnaku a červené kampotské korenie. Krevety ošúpeme a obrátime. Rozkrojte na polovicu a marinujte v marináde.

Prílohy

Arašidová omáčka

Fantastická omáčka, ktorú poznáme z Kambodže, sa pripravuje z nasledujúcich ingrediencií na grilovaný satay. 2 šálky nesladeného kokosového mlieka, 2 lyžičky červenej kari pasty, 2 lyžičky papriky, 8 lyžíc arašidového masla, 3 lyžice cukru a soľný kvet.

Kokosové mlieko zohrejte v malom hrnci. Pridajte červenú kari pastu, papriku, arašidové maslo, cukor a soľ a dobre premiešajte. Omáčku podávajte pri izbovej teplote.

Chrumkavý šalát

Jedinečný chrumkavý šalát ku grilovaným satays pripravíte jednoducho z pásikov olúpanej zelenej papáje, šalátu little gem, mrkvy a jarnej cibuľky. Pridáme k nim hrsť nasekaného koriandra, 1ks nasekanej papriky a hrsť klíčkov mungo. Šalát premiešajte a posypte sezamovými semienkami a kešu orieškami.

Dresing z kokosového mlieka

Môžeme tiež pripraviť dresing z kokosového mlieka na satays. Zmiešajte 100 ml kokosového mlieka, 1 lyžičku kari pasty, 1 lyžicu rybej omáčky, 2 lyžice sójovej omáčky, limetkovú šťavu z jednej limetky, 1 lyžicu palmového cukru a 2 strúčiky strúhaného cesnaku.

Ananasová salsa

Poslednou prílohou bude ananásová salsa z grilovaného ananásu. Očistenú polovicu ananásu nakrájajte na štvrtiny a ugrilujte. Potom ananás roztlačte a zmiešajte s nakrájanou červenou štipľavou paprikou, hrsťou nasekanej mäty, nadrobno nakrájanou červenou cibuľou, olivovým olejom, šťavou z jednej limetky, soľou a červeným kampotským korením.

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments