🔥  Akcia 1+1 na čierne Kampotské korenie - platí len do konca augusta!|⏱  Produkty bez gravírovania sa odosielajú do nasledujúceho dňa

Ingredience

  • karfiol 500g
  • biela špargľa 100g
  • zelená špargľa 100g
  • biela cibuľa 2ks
  • cesnak 6 strúčikov
  • plnotučné mlieko 1l
  • maslo 125g
  • údené mandle 50 g
  • olivový olej 30ml
  • bobkový list 2ks
  • nové korenie 5ks
  • drvená rasca 1g
  • biele kampotské korenie
  • muškátový oriešok
  • soľ

Autor: Ladislav Floreán

Postup

1. Karfiol pečte v rúre do zhnednutia pri teplote 180 °C približne 30 minút až 1 hodinu. Potom ho nakrájajte na tenké plátky. Bielu cibuľu a cesnak ošúpte a tiež nakrájajte na tenké plátky.

2. Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej a 50 g masla, pridajte nakrájanú cibuľu a karfiol, niekoľko minút opekajte a dochuťte štipkou soli a korenia. Pridajte cesnak, krátko orestujte a všetko zalejte plnotučným mliekom.

3. Pridajte bobkový list, nové korenie, drvenú rascu, soľ a korenie. Varte úplne do mäkka, 30 minút až hodinu. Potom polievku dôkladne rozmixujte s 50 g kúskom masla do hladka. Preceďte cez jemné sitko a dochuťte soľou, korením a čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom.

4. Surový karfiol rozdeľte na ružičky, rozkrojte na polovice a opečte do zlatista na rozohriatej panvici s trochou repkového oleja. Pridajte maslo a dochuťte soľou a korením. Pečte v rúre pri teplote 150°C-180°C približne 10 až 15 minút.

5. Zelenú a bielu špargľu ošúpte škrabkou, odrežte drevnaté konce a prekrojte na polovicu. Blanšírujte ich v osolenej vriacej vode asi 2-3 minúty, potom ich okamžite ochlaďte ľadovou vodou. Pred podávaním zmiešajte s rozpusteným maslom, soľou a korením. Polievku podávajte s údenými mandľami.

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments