Hrebenatky s hríbmi a tmavo červeným Kampotským korením
Suroviny
Vývar:
- 30 g sušených húb (shitake alebo pravých hríbov)
- 500 ml kuracieho vývaru
- 100 g hladkej múky
Mušle a huby:
- 4 lyžice masla
- 3 šalotky, nakrájané na drobno
- ssoľ a čerstve mleté tmavo červené Kampotské korenie
- 1 lyžica olivového oleja
- 40 g čerstvých hríbov shitake
- 2 šampióny, nakrájané na tenké plátky
- 4 hríby, nakrájané na tenké plátky
- 20 g hlivy ústričnej, nakrájanej na tenké plátky
- 2 lyžice nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate
- 4 mušle hrebenatky
- 1 lyžica čerstvého zázvoru, olúpaného a nakrájaného na tenké nudličky
- čerstvá limetková šťava
Autor: Boxxi
Postup
Na vývar očistite huby a rýchlo ich prepláchnite vodou. Zalejte ich vriacim vývarom, zakryte a nechajte 10 minút nasať tekutinu.
V rajnici rozohrejte 1 lyžicu masla, vsypte šalotku, osolte ju a okoreňte, zakryte pokrievkou, znížte teplotu na nízky stupeň a opekajte 10 minút.
V hlbšej panvici rozohrejte 2 lyžice masla s olejom, vsypte huby a restujte ich dozlatova. Pridajte opečenú šalotku a petržlenovú vňať, osolte a okoreňte.
Hrebenatky premyjte pod studenou tečúcou vodou, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na tenké plátky. Rozdelte ich do tanierov, osolte a okoreňte.
Zvyšok masla rozohrejte a potrite nimi mušle. Na ne položte hubovú zmes a nudličky zázvoru. Hubový vývar zahrejte a prelejte ním mušle s hubami. Dochuťte limetkovou šťavou.
Skvelé hrebenatky môžete kúpiť u našich priateľov na Boxxi.cz.
Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!
Miriam
Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.
Laco
Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)
Adela