Platba na dobierku teraz ZADARMO!

Suroviny

Hráškový krém:

  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 350 g mrazeného hrášku
  • 1 žltá cibuľa
  • 1 stonka stonkového zeleru
  • 2 guličky nového korenia
  • 2 bobkové listy
  • 3 guličky čierneho korenia
  • 3 strúžiky cesnaku
  • 200g farmárskeho údeného mäsa
  • šťava z polky citróna
  • soľ
  • biele Kampotské korenie

Na dozdobenie polievky:

  • 8 plátkov celozrnného toastového chleba
  • Slnečnicové a tekvicové semienka podľa chuti

Autor: LUBOJATZKY COUPLE

Postup

Krok 1 – Zeleninový vývar

Najprv si pripravíme zeleninový vývar, ak nemáme doma už hotový. Na 2 lyžiciach rastlinného oleja opečieme stonku stonkového zeleru nakrájaného na jemné polmesiačiky a jednu mrkvu nakrájanú na malé kocky. Akonáhle budú obidve opečené do polozlatova, pridáme žltú cibuľu nakrájanú na jemno a opakáme do zlatova. Farba = chuť. Zalejeme 2 hrnčekmi studenej vody. Pridáme 2 guličky nového korenia, 2 bobkové listy a 3 guličky čierneho korenia. K vývaru hodíme tiež šupky od cibule (nie tú vrchnú špinavú vrstvu), ktoré vývaru dodajú zlatavú farbu. Necháme prebublávať 20 min.

Krok 2 – Hráškový krém

Medzitým, čo sa nám vývar varí, si nakrájame 1 žltú cibuľu najemno, nastrúhame 3 strúžiky cesnaku zbavené klíčkov a nakrájame 200g údeného na kocky. Cibulu speníme v hrnci na oleji, potom k nej prisypeme polovicu údeného. Oboje poriadne zarestujeme. Prisypeme balenie mrazeného hrášku. Do hrnca nalejeme náš domáci zeleninový vývar (samozrejme ho scedíme). Nelejeme tam všetok, trošku vývaru si necháme pre prípad, že by bol krém moc hustý a bolo potreba ho zriediť. Do hrnca nasypeme cesnak a povaríme 5-10 minút, dokým nie je hrášok mäkký.

Krok 3 – Údené na ozdobenie polievky

Medzitým si opečieme druhú polku údeného nasucho na panvici s neprilnavým povrchom. Opekáme, dokiaľ nie je údené krásne opečené zo všetkých strán.

Krok 4 – Hráškový krém dokončenie

Obsah hrnca teraz rozmixujeme. Ak máte blender, ideál. Ak nie, potom použijeme tyčový mixér a prepasírujeme cez sitko. Krém následne poriadne osolíme, nebojíme sa ani čerstvo mletého korenia a už vôbec nie dostatočného okyselenia pomocou citrónovej šťavy.

Krok 5 – Celozrnné krutónky a semienka na dozdobenie polievky

Opečieme si v toastovači alebo na panvici s trochou masla celozrnný toastový chlieb, nakrájame ho na malé kocky. Na panvici s neprilnavým povrchom opečieme pár slnečnicových a tekvicových semienok.

Nakoniec do taniera nalejeme hráškový krém, naň nasypeme opečené údené, krutónky, semienka a vychutnáme si super polievku. :-)

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments