🔥  Akcia 1+1 na čierne Kampotské korenie - platí len do konca augusta!|🎁  Vianoce včas - 10% zľava na darčekové sady|⏱  Produkty bez gravírovania sa odosielajú do nasledujúceho dňa

Suroviny

Focaccia:

  • 500 g hladkej múky
  • 400 ml vody
  • ½ droždia (ak nezoženiete čerstvé, tak balíček (7g) sušeného)
  • maldonská soľ (prípadne morská soľ)
  • 40 ml olivového oleja
Čím foccaciu dozdobiť?:
K dozdobeniu môžete použiť napríklad pecorino, parmezán, rozmarýn, sladkokyselú cibuľku, 1 lžičku olivového oleja, 1 červenú cibuľu, 1 lyžicu balsamica, 1 lyžicu javorového sirupu alebo ančovičky. Je to na Vašich chutiach.

Pesto z medvedieho cesnaku:

  • 20g medvedieho cesnaku
  • 15g parmezánu
  • 20g olivového oleja
  • 10g píniových orieškov
  • 2g slnečnicových semienok
  • soľ
  • biele Kampotské korenie

Autor: LUBOJATZKY COUPLE

Postup

Foccacia

Krok 1 – Miešanie cesta

V mise od robota si rozpustíme vo vlažnej vode nadrolené čerstvé droždie. Prisypeme múku a zapracujeme. Veľmi riedke cesto pomocou stierky vyklopíme na vál. Na vál nedávame múku, chceme aby cesto bolo riedke. Následne cesto tvrdou stierkou na vále prevalujeme a zapracovávame. Stierku používame preto, že na ruky sa takto riedke cesto veľmi lepí. Dajte si záležať, čím dlhšie vydržíte cesto spracovávať, tým viac sa uvolní lepok a teda cesto bude krásne jemné a vláče. My sme sa naučili, že s cestom je nutné sa pohrať, skoro sa s ním pomilovať. Väčšinou takto spracovávame cesto minimálne 10 minút.

Krok 2 – kynutie cesta

Do misy od robota (alebo inej) nalejeme cca 20 ml olivového oleja a do neho dáme prepracované cesto. Misu s cestom zafreshujeme potravinárskou fóliou, prípadne prikryjeme čistou utierkou a dáme na cca 40 minút kynúť na teplé miesto tak, aby bolo plné bubliniek.

Krok 3 – Prehnutie cesta

Nakynuté cesto odlepíme od bokov misy. V mise boky cesta vytiahneme čo to ide a spojujeme. Následne cesto v mise preklopíme tak, aby spojené boky ležali dole. Cesto znova prikryjeme fresh fóliou či utierkou a dáme ešte raz kynúť na ďalších 40 minút.

Krok 4 Tvarovanie a ochutenie cesta

Ak máte pekáč/plech s neprilnavým dnom, nalejte na dno cca 10 ml olivového oleja (podľa veľkosti pekáča) a rozotrite ho tiež do strán. Ak nie, potom vystelte pekáč papierom na pečenie a až potom naň nalejte cca 10 ml oleja. My sme rozdelili cesto na dve polky, aby sme urobili 2 rôzne príchute. Placku začneme v pekáči prstami vytvarovávať, prilejeme ďalších cca 10 ml oleja a končekami prstov zapracujeme olej do už vytvarovanej placky. Na každú pridáme čokoľvek podľa chuti. My na prvú do jamiek zapichali rozmarýnu a nastrúhali na ňu pecorino syr. Na druhú sme dali pokrájané ančovičky naložené v oleji a tú najlepšiu cibuľku na svete. Cibuľku urobíte tak, že na lyžičke olivového oleja osmažíme na panvici cibuľu pokrájanú na pol kolieska. Akonáhle bude cibuľa zlatavá, pridáme lyžicu balsamica a lyžicu javorového sirupu. Premiešame, osolíme a dve minúty spoločne opekáme. Obidve focaccie prikryjeme znova fresh fóliou a dáme na teplé miesto nakynúť (aspoň pol hodinku).

Krok 5 – Pečenie

Medzitým si rozohrejeme trúbu, ak vám to trúba dovolí, tak sa nebojte kľudne na 250 stupňov a pečieme 12-14 minút alebo dokiaľ nie je focaccia na povrchu krásne zlatavá. Naposledy polejeme povrch focaccie zvyšným olejom z misy, necháme na pár minút odpočinúť, vyklopíme na mriežku, kde musí focaccia úplne vychladnúť. Nikdy nerozkrajujte pečivo teplé, inak sa zrazí.

Pesto z medvedieho cesnaku

Do mažiaru vložíme píniové oriešky a slnečnicové semienka. Paličkou búchaním kolmo ku dnu mažiara rozdrtíme obidve suroviny na kašičku. Pridáme listy medvedieho cesnaku, ktoré tiež najprv pobúchame a následne začneme trieť o dno a steny koncom paličky, pokiaľ nebudú listy na kašičku. Pridáme nastrúhaný syr pecorino, prilievame olej a neustále trieme paličkou, aby sme rozdrtili všetky suroviny. Osolíme, okoreníme, prípadne kvapneme pár kvapiek citrónovej šťavy.

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments