💸   Ochutnajte Kampotské korenie za 2,16 €|🍝  Vyskúšajte prémiové .pepper..pesto!|🚚  Tovar odosielame do 48 hodín

💸   Ochutnajte za 2,16 €|🚚 Odosielame do 48 hodín

Suroviny

Focaccia:

  • 500 g hladkej múky
  • 400 ml vody
  • ½ droždia (ak nezoženiete čerstvé, tak balíček (7g) sušeného)
  • maldonská soľ (prípadne morská soľ)
  • 40 ml olivového oleja
Čím foccaciu dozdobiť?:
K dozdobeniu môžete použiť napríklad pecorino, parmezán, rozmarýn, sladkokyselú cibuľku, 1 lžičku olivového oleja, 1 červenú cibuľu, 1 lyžicu balsamica, 1 lyžicu javorového sirupu alebo ančovičky. Je to na Vašich chutiach.

Pesto z medvedieho cesnaku:

  • 20g medvedieho cesnaku
  • 15g parmezánu
  • 20g olivového oleja
  • 10g píniových orieškov
  • 2g slnečnicových semienok
  • soľ
  • biele Kampotské korenie

Autor: LUBOJATZKY COUPLE

Postup

Foccacia

Krok 1 – Miešanie cesta

V mise od robota si rozpustíme vo vlažnej vode nadrolené čerstvé droždie. Prisypeme múku a zapracujeme. Veľmi riedke cesto pomocou stierky vyklopíme na vál. Na vál nedávame múku, chceme aby cesto bolo riedke. Následne cesto tvrdou stierkou na vále prevalujeme a zapracovávame. Stierku používame preto, že na ruky sa takto riedke cesto veľmi lepí. Dajte si záležať, čím dlhšie vydržíte cesto spracovávať, tým viac sa uvolní lepok a teda cesto bude krásne jemné a vláče. My sme sa naučili, že s cestom je nutné sa pohrať, skoro sa s ním pomilovať. Väčšinou takto spracovávame cesto minimálne 10 minút.

Krok 2 – kynutie cesta

Do misy od robota (alebo inej) nalejeme cca 20 ml olivového oleja a do neho dáme prepracované cesto. Misu s cestom zafreshujeme potravinárskou fóliou, prípadne prikryjeme čistou utierkou a dáme na cca 40 minút kynúť na teplé miesto tak, aby bolo plné bubliniek.

Krok 3 – Prehnutie cesta

Nakynuté cesto odlepíme od bokov misy. V mise boky cesta vytiahneme čo to ide a spojujeme. Následne cesto v mise preklopíme tak, aby spojené boky ležali dole. Cesto znova prikryjeme fresh fóliou či utierkou a dáme ešte raz kynúť na ďalších 40 minút.

Krok 4 Tvarovanie a ochutenie cesta

Ak máte pekáč/plech s neprilnavým dnom, nalejte na dno cca 10 ml olivového oleja (podľa veľkosti pekáča) a rozotrite ho tiež do strán. Ak nie, potom vystelte pekáč papierom na pečenie a až potom naň nalejte cca 10 ml oleja. My sme rozdelili cesto na dve polky, aby sme urobili 2 rôzne príchute. Placku začneme v pekáči prstami vytvarovávať, prilejeme ďalších cca 10 ml oleja a končekami prstov zapracujeme olej do už vytvarovanej placky. Na každú pridáme čokoľvek podľa chuti. My na prvú do jamiek zapichali rozmarýnu a nastrúhali na ňu pecorino syr. Na druhú sme dali pokrájané ančovičky naložené v oleji a tú najlepšiu cibuľku na svete. Cibuľku urobíte tak, že na lyžičke olivového oleja osmažíme na panvici cibuľu pokrájanú na pol kolieska. Akonáhle bude cibuľa zlatavá, pridáme lyžicu balsamica a lyžicu javorového sirupu. Premiešame, osolíme a dve minúty spoločne opekáme. Obidve focaccie prikryjeme znova fresh fóliou a dáme na teplé miesto nakynúť (aspoň pol hodinku).

Krok 5 – Pečenie

Medzitým si rozohrejeme trúbu, ak vám to trúba dovolí, tak sa nebojte kľudne na 250 stupňov a pečieme 12-14 minút alebo dokiaľ nie je focaccia na povrchu krásne zlatavá. Naposledy polejeme povrch focaccie zvyšným olejom z misy, necháme na pár minút odpočinúť, vyklopíme na mriežku, kde musí focaccia úplne vychladnúť. Nikdy nerozkrajujte pečivo teplé, inak sa zrazí.

Pesto z medvedieho cesnaku

Do mažiaru vložíme píniové oriešky a slnečnicové semienka. Paličkou búchaním kolmo ku dnu mažiara rozdrtíme obidve suroviny na kašičku. Pridáme listy medvedieho cesnaku, ktoré tiež najprv pobúchame a následne začneme trieť o dno a steny koncom paličky, pokiaľ nebudú listy na kašičku. Pridáme nastrúhaný syr pecorino, prilievame olej a neustále trieme paličkou, aby sme rozdrtili všetky suroviny. Osolíme, okoreníme, prípadne kvapneme pár kvapiek citrónovej šťavy.

Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!

Miriam

Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.

Laco

Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)

Adela
Delivery methods
payments