Falafel z čiernej cícerovej s hubami
Ingrediencie na 12 kúskov
- 2 balenia čiernej cícerovej Bonduelle
- 100 g hnedých šampiňónov
- Olivový olej
- 1 strúčik cesnaku
- Hrsť hladkolistovej petržlenovej vňate
- ½ lyžičky mletého koriandra
- ½ lyžičky mletého rímskeho kmínu
- 1/3 lyžičky mletého kmínu
- 1 – 2 jarné cibuľky
- Lyofilizované korenie
Kampotská soľ
Koriandrová majonéza:
- 3 lyžice majonézy (môže byť aj rastlinná)
- 1 lyžica najemno nakrájaného koriandra
- 1 jalapeño paprička
Kampotská soľ
Autor: Bonduelle
Doba prípravy: 30 minút
Doba pečenia: 30 minút
Postup
1. Cícer vysypte do sitka a chvíľu ním potraste, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu. Preneste do mixéra.
2. Šampiňóny nakrájajte na tenké plátky. Na panvicu pridajte lyžicu oleja. Šampiňóny preneste na panvicu, osoľte a opekajte 5 minút na strednom až vyššom stupni.
3. Šampiňóny, ideálne trochu vychladené, preneste k cíceru. Pridajte ešte trochu soli, lyžičku oleja, nakrájaný cesnak, petržlenovú vňať, koriander, oba druhy kmínu a rozmixujte na jemnú štruktúru.
4. Do zmesi vmiešajte najemno nakrájanú cibuľku a čerstvo podrvené korenie – množstvo podľa chuti.
5. Zo zmesi formujte malé guľôčky a ukladajte ich vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
6. Pečte pri 200 °C 25 minút. Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť. Počas chladnutia sa guľôčky spevnia.
7. Medzitým v miske premiešajte majonézu s nakrájaným koriandrom a chilli papričkou – množstvo pridajte podľa chuti. Osoľte a podávajte s falafelom.
Dobrú chuť!
Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!
Miriam
Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.
Laco
Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)
Adela