AKCIA 1+1 na čierne Kampotské korenie | Platba na dobierku teraz ZADARMO!

Suroviny

Muffiny:

  • 200 g hladkej múky
  • 130 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 240 ml mlieka
  • 40 g masla
  • 40 g vody
  • 23g droždia
  • 5g (1 lyžička) cukru
  • 5g (1 lyžička) soli
  • 50g pohanky
Čím si napríklad muffin naplniť?
  • šťastné vajce
  • avokádo
  • cherry rajčiny
  • limeta
  • soľ
  • klíčky (napr. Alfalfa, mungo klíčky, klíčky fazule a šošovice)
  • červené Kampotské korenie

Autor: LUBOJATZKY COUPLE

Postup

Krok 1 – Kvások

Do väčšieho hrnčeka rozdrobíme čerstvé droždie, pridáme lyžičku cukru a pomocou vidličky rozmiešame do tekutej kašičky. Prelejeme polkou mierne teplého mlieka (max 40 stupňov), ktoré ohrejeme v mikrovlnke alebo v hrnci. Odoberieme z naváženého množstva hladkej múky lyžicu, ktorú rozmiešame v mlieku. Ďalšou lyžicou múky potom poprášime povrch mlieka, prikryjeme hrnček čistou utierkou a necháme na teplom mieste (najlepšie zase v trúbe predohriatej max na 40 stupňov) vzísť kvások. To potrvá približne 15 min.

Krok 2 – Cesto

Medzitým, čo sa nám robí kvások, si navážime do misy z robota (cesto sa dá samozrejme vypracovať aj ručne) zvyšok hladkej múky, celozrnnú múku, soľ, vodu, prilejeme zvyšok mlieka a ako posledný nabehnutý kvások. Všetko spoločne zamiešame. Dajte si na čas, cesto musí byť hladké, poriadne prepracované. Nezľaknite sa toho, ak bude lepivé. Cesto zakryté čistou utierkou necháme aspoň 30 minút v trúbe vyhriatej max na 40 stupňov vykynúť. Následne ho dáme na pomúčenú pracovnú plochu a vypracujeme z neho hladký bochník. Kľudne si pomôžeme ešte trochou hladkej múky. Bochník rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu si dáme stranou a druhú vyváľame do tvaru placky, ktorá bude mať výšku zhruba 2 až 3 cm. Následne pomocou pohára, hrnčeka alebo napríklad vianočnej guľatej vykrajovačky vykrojíme z placky kolieksa o priemere zhruba 8 cm. Na 2 plechy nasypeme v rovnomernej vrstve pohanku. Na pohanku potom pokladieme vykrájané kolieska v dostatočnej vzdialenosti od seba. Z odkrojkov z cesta vypracujeme bochníček, ktorý znova vyváľame a vykrojíme z neho kolieska. Žiadne cesto nevyhadzujeme :-)
Rovnako pokračujeme tiež s druhou polkou cesta, ktoré dosiaľ ležalo stranou. Plechy prikryjeme čistou utierkou a vložíme na 30 min do trúby vyhriatej max na 40 stupňov nakynúť. Potom si nahrejme panvicu s neprilnavým povrchom (u našej indukcie nastavujeme stupeň 7 z 10 možných). Jeden plech si vytiahneme z trúby a opatrne pomocou obracačky presesieme vykrojené kolieska pohankovou stranou dole na panvicu. Opekáme do zlatova, následne otočíme a znova opekáme do zlatova. Potom hotové muffiny necháme vychladnúť na mriežke.

Krok 3 – Kompletácia

Medzitým si umyjeme šalát, rajčiny a rozkrojíme avokádo. Na panvici pripravíme volské oko, ktoré osolíme a okoreníme. Na vajíčka vám musíme doporučiť červené kampotské korenie. Ešte sme nenašli nič, čo by sa jeho chuti na vajíčkach vyrovnalo. ?
Muffin rozkrojíme, opečieme z oboch strán na sucho alebo na troške masla. Do muffinov navrstvíme šalát, rajčiny, avokádo posolené, okorenené a pokvapkané limetovou šťavou, na vrch vajíčko, troška klíčkov a pochutnáte si na super napríklad raňajkách.

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)"

Adela

UŽ VÁM NIČ NEUTEČIE

Chcete vedieť ako sa pestuje najlepšie korenie sveta a zdarma získať našu brožúru Príbeh korenia?
Radi by ste ako prvý vedeli o akčných novinkách? Zakoreňte u nás svoju e-mailovú adresu! A žiadna guľôčka už Vám neutečie.

Delivery methods
payments