Cacio e pepe (cestoviny so syrom a čiernym Kampotským korením)
Ingrediencie
- 200g špagiet
- 160g strúhaného syra parmigiano + na posypanie
- 60g masla
- 2 polievkové lyžice čierneho Kampotského korenia rozdrveného
- Fleur de sel z Kampotu
Autor: Matteo De Carli
Cacio e pepe alebo "syr a korenie". Ako už názov napovedá, ide o jednoduchý a rýchly recept na cestoviny, ktorý zaujme každú návštevu. Je to absolútna klasika a zároveň dokonalý príklad jednoduchosti talianskej kuchyne.
Na kvalitných surovinách nemusíte šetriť - v tomto recepte ich potrebujete naozaj len pár!
Postup
1. Vodu priveďte do varu, osoľte a cestoviny varte približne 7-8 minút.
2. Na panvici rozohrejte maslo a asi 30 sekúnd na ňom opekajte drvené korenie. Vypnite oheň a pridajte cestoviny. Na miernom ohni pridajte trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny (asi 3 polievkové lyžice). Pridajte nastrúhaný syr parmigiano a miešajte, kým sa všetko nespojí do krémovej omáčky.
3. Rozdeľte na dve časti. Podávajte s mletým čiernym kampotským korením a nastrúhaným syrom.
Tajný tip
Rovnako dobre ako drvené korenie chutí aj .pepper..pasta - pravé domáce talianske špagety s čiernym kampotským korením priamo rozdrveným vo vnútri.
Buon appetito!
Darčekové balenie
Odkaz som našla v známom mesačníku a keďže s blížili synove meniny a syn rád varí, hneď som objednala darčekové balenie. Prišlo krásne zabalené, syn sa potešil. A ešte to má aj peknú myšlienku, čo ma potešilo najviac. Držím tomuto konceptu palce!
Miriam
Tovar luxusne zabalený
Tovar luxusne zabalený veľká spokojnosť. Výhodný nákup určite ešte budem objednávať.
Laco
Fantastický obchod
Fantastický obchod, úžasná komunikácia, krásny vizuál stránky, perfektné produkty! :-)
Adela